MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ANKARALILARA ‘SONİK PATLAMA’ UYARISI
Havacılık Haberleri
21 Ekim 2024 Pazartesi 13:51

ANKARALILARA ‘SONİK PATLAMA’ UYARISI

Ankara Valiliği, ‘Hürjet’ uçağının ilk kez ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştireceğini ve vatandaşların saat 09.30'daki uçuşun sesi nedeniyle herhangi bir telaşa kapılmaması için uyarıda bulundu.

Valilikten yapılan açıklamada, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş tarafından planlı ve kontrollü olarak, kalkış ve iniş için Mürted Havameydanı kullanılmak suretiyle HÜRJET uçağımız ilk kez ses hızı üzerinde uçuş gerçekleştirecektir.  Herhangi bir tedirginlik yaşamamaları ve telaşa kapılmamaları için vatandaşlarımızın bilgisine sunulur." ifadesi kullanıldı.

İLK SÜPERSONİK UÇUŞ GERÇEKLEŞTİ

Türk Havacılık Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tarafından yerli ve milli imkanlarla geliştirilen jet eğitim uçağı Hürjet, ses hızı üzerinde gerçekleştirdiği ilk uçuş testini başarıyla tamamlandı.

TUSAŞ mühendisleri tarafından geliştirilen Hürjet, saat 09.45'te Ankara'daki Mürted Havameydanı'ndan havalandı. Ses hızı üzerinde ilk uçuş testini gerçekleştiren Hürjet, yaklaşık 45 dakika havada kaldıktan sonra kontrollü bir şekilde inişi gerçekleştirildi. Başarıyla gerçekleştirilen uçuşta Hürjet'e bir adet F-16 savaş uçağı da eşlik etti.

Sonic Patlama nedir?

Sonik patlama, bir nesne havada ses hızından daha hızlı hareket ettiğinde oluşan şok dalgalarıyla ilişkilendirilen sestir. Sonik patlamalar, insan kulağına bir patlama ya da gök gürlemesi gibi gelen, muazzam miktarlarda ses enerjisi üretir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air