MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ANTALYA HAVALİMANINI HORTUM VURDU
Türkiye'den
26 Ocak 2019 Cumartesi 13:38

ANTALYA HAVALİMANINI HORTUM VURDU

Antalya’da bu sabah saatlerinde hortum dehşeti yaşandı. Hortum havalimanında park halindeki uçakları yan döndürdü, tonlarca ağırlıktaki araçları devirdi. Çok sayıda uçak hortumdan zarar gördü

ANTALYA’DA HORTUM DEHŞETİ

Hortum, Corendon Havayolları’nın Türkiye’nin ilk Boeing 737-MAX 8 uçağına da zarar verdi. Onur Havayolları’nın bir uçağı radarın bulunduğu burun kısmından hasar alırken, Sunexpress Havayolları uçağı da zarar gördü. Hortum o kadar şiddetliydi ki, park halindeki uçakları yan döndürdü. Tonlarca ağırlıktaki push-back araçları ile yolcu otobüslerini ters çevirdi, aydınlatma direklerini yamultarak yere devirdi. 

Antalya Havalimanı saat 14.00’e kadar kapatıldı.

Kıyının yaklaşık 1 kilometre açığında çıkan hortum, yolcuların ve apron çalışanlarının cep telefonu kameralarıyla görüntülendi. Havalimanında fırtına nedeniyle yolcu transferi sağlayan iki otobüs ve merdiven devrildi. Antalya Valisi Münir Karaloğlu, "Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı Antalya Havalimanı'nda aprondaki uçaklara yolcu taşımakta kullanılan merdivenlerden biri ve bir otobüs devrildi. Polis helikopterlerinden birinde ve bir uçakta hasar var. Buradaki olumsuz hava şartlarından dolayı 10 yaralı var. Vatandaşlardan ricam, meteorolojik uyarıları dikkate alsınlar. Bu uyarılar ölçüsünde dışarıya çıksınlar" uyarısında bulundu.

RÜZGAR HIZI 103 KİLOMETRE

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Antalya kent merkezine son 24 saatte metrekareye 90 kilogram, Kemer ilçesine 111 kilogram yağış düştüğü belirtildi. Açıklamada, kent merkezindeki rüzgar hızının saatte 103 kilometreye ulaştığı vurgulanırken; rüzgar hızının Kemer'de 96, Aksu'da 91 ve Serik'te ise 88 kilometre olduğu belirtildi.

 

İşte hortum dehşetini gösteren Antalya Havalimanı’ndan görüntüler…

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air