Türkiye'de hava ulaşımının ilk başladığı nokta olan ve milyonlarca yolcuya ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı kargo bölümün bir kısmı yıkılmaya başlandı. Yeni havalimanına ‘Büyük Göç’ün ardından kargo ve özel jetler dışında ticari uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’nda kargo binasının bir bölümü yıkılmaya başlandı. Binanın çatısı sökülürken, demir iskeleti ise parçalara ayırılıyor. İHA'nın haberine göre, yıkım işlemlerinin 2 ay içinde tamamlanması hedefleniyor. Yıkılan yapıdan elde edilen demir, kablo ve çatı malzemeleri israf edilmeyerek geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Havalimanının Ticari uçuşların sona ermesinin ardından sadece kargo uçukları, özel jetler ve askeri uçaklar kullanabiliyor. Yıkım işlemleri uçakların iniş ve kalkışlarında herhangi bir aksamaya neden olmuyor.
"HİÇBİR MALZEME İSRAF OLMUYOR"
SMC Yıkım ve Hafriyat Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çubuk, " Atatürk Havalimanı'nın Kargo bölümünün bir kısmını yıkımına başladık. 2 ay içerisinde kargo bölümünün belirlenen kısmının yıkımını bitirmeyi hedefliyoruz. 100 kişilik bir ekip ile yıkım işlemlerini gerçekleştiriyoruz. Buradaki hiçbir malzeme israf olmuyor. Bütün demir, çatı ve diğer malzemeler geri dönüşüm fabrikalarına gönderiliyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açıklamıştı, burasının tamamı yıkıldığı zaman Millet Bahçesi yapılacağını biliyoruz. Kısım kısım havalimanının önümüzdeki günlerde de yıkılacağını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Yeşilköy'de 1933'te İstanbul-Ankara arasında yapılan ilk uçuş ile Türk sivil havacılığının temelleri atıldı. 1985 yılında yapılan değişiklikle yoluna, Atatürk Havalimanı adı altında devam etti. Bakırköy, Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya ve Sefaköy arasında 11 milyon 776 bin 961 metrekarelik bir alan üzerinde kurulu Atatürk Havalimanı, yıllardır iç hat ve dış hat olmak üzere milyonlarca yolcuya hizmet etti.