MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ATATÜRK HAVALİMANI’NIN MİLLET BAHÇESİ YAPILMASI
Havacılık Haberleri
5 Kasım 2021 Cuma 09:56

ATATÜRK HAVALİMANI’NIN MİLLET BAHÇESİ YAPILMASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin bu yıl sonunda ihalesini yapıp, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılı'na geldiğimizde hedefler doğrultusunda projeleri bir bir gerçekleştirmiş olacağız” dedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Turkuvaz Medya tarafından düzenlenen Türkiye 2023 Zirvesi'ne katıldı. Eyüpsultan'da bulunan medya binasında gerçekleştirilen zirvede bir konuşma yapan Bakan Kurum, “Biz tüm bakanlıklarımızla beraber bugüne kadar şu müzakereyi yürüttük; biz bir ülkeyiz, dolayısıyla iklim finansmanına erişim noktasında diğer ülkelere yapılanın aynısının ülkemize de, Türkiye'ye de yapılması gerektiğini ifade ettik. Bu çerçevede bize yapılan haksızlığın giderilmesini söyledik. Tabii Sayın Cumhurbaşkanımızın, diğer ülke liderleriyle yapmış olduğu müzakereler, bizim, bakanlıkların muhataplarımızla yapmış olduğumuz müzakereler neticesinde aslında önemli bir kazanım elde ettik. Yani iklim finansmanından alamadığımız, ülkemizin iklim değişikliğiyle mücadelesine, yine sektörlerimize yarayacak desteği alternatif olarak biz yine Dünya Bankası, Fransız Kalkınma Ajansı ve Almanya'nın da içinde olduğu ve toplamda 3 milyar 157 milyon dolarlık bir finansmana eriştik. Bu çerçevede bize yapılan haksızlığın giderilmesi sonucunda, Sayın Cumhurbaşkanımız tüm dünyaya aslında iklim değişikliğiyle ilgili Türkiye'nin vizyonunu, yeşil dönüşümün, kalkınmanın haberini Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ilan etti” dedi.

ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN YIL SONUNDA İHALE YAPILACAK

Bakan Kurum, Atatürk Havalimanı'na yapılması planlanan Millet Bahçesi konusunda, ”Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin de bu yıl sonunda ihalesini yapıp, 2023 yılında Cumhuriyetimizin 100. Yılına geldiğimizde hedefler doğrultusunda projeleri bir bir gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air