MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
‘ATMACA’ GPS OLMADAN HEDEFİNİ İMHA ETTİ
Savunma
30 Eylül 2020 Çarşamba 12:07

‘ATMACA’ GPS OLMADAN HEDEFİNİ İMHA ETTİ

SSB Başkanı İsmail Demir, Mavi Vatan koruması için geliştirilen ATMACA füzesinin son doğrulama atışının başarıyla icra edildiğini açıkladı. Demir, “ATMACA füzemiz bugüne kadar onlarca testten geçti ve son doğrulama atışında da çok başarılı oldu” dedi

Roketsan, Lalahan Tesisleri’nin kapılarını açtı. SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mavi Vatan koruması için geliştirilen ATMACA füzesinin son doğrulama atışının başarıyla icra edildiğini açıkladı. Demir “ATMACA füzemiz bugüne kadar onlarca testten geçti ve son doğrulama atışında da çok başarılı oldu. Bundan sonra mühimmatlı son bir atış daha yapılacak. Yıl sonu itibarıyla TSK'nın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

Savunma sanayiinde dünyanın ilk 100 firması arasında yer alan Roketsan, Lalahan Tesisleri’nin kapısını ilk kez basın mensuplarına açtı. Yerli ve millî savunma sanayii için denizlerin altında, havada ve artık uzayda da etkin olan sistemleri üreterek Türkiye’nin rekabet gücünü artıran Roketsan, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in katılımlarıyla basın mensuplarıyla en son teknolojik gelişmeleri paylaştı, merak edilen soruları cevapladı.

Lalahan Tesisleri’ndeki basın buluşmasına SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Musa Şahin ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci katıldı. Toplantıda, Türk bilim insanları, mühendisleri ve teknisyenleriyle 32 yıldır yerli ve millî savunma sanayii için teknoloji geliştiren Roketsan’ın en son geliştirdiği ürünler ve gelecek hedefleri konuşuldu.

Toplantının açılışını yapan Roketsan YK Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit, yüksek teknoloji tasarlayan ve üreten bir firma olduklarını belirterek, “Türkiye’nin dışarı sattığı ürünlerdeki ortalama katma değer, kilogram başına 1,25 dolar civarında. Roketsan olarak ürettiğimiz ürünlerin değeri ise kilogram başına 2 bin-2 bin 500 dolar civarında. Ülkemizin ekonomisine katma değeri yüksek ürünlerle faydalı olmaktan dolayı gurur duyuyoruz” diye konuştu.

ATMACA EN ZORLU KOŞULLARA HAZIR

Toplantıda, Roketsan’ın en son geliştirdiği teknolojilerle ilgili detaylı bilgiler veren SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Mavi Vatan koruması için geliştirilen ATMACA füzesinin son doğrulama atışının başarıyla icra edildiğini açıkladı. ATMACA’nın denizlerdeki gücümüze güç katacağını belirten Demir, “ATMACA füzemiz bugüne kadar onlarca testten geçti ve geçtiğimiz günlerdeki son doğrulama atışında da çok başarılı oldu. Bundan sonra mühimmatlı son bir atış daha yapılacak. Yıl sonu itibarıyla TSK'nın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

HEDEFİ GPS OLMADAN BULUP VURDU

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de son doğrulama atışında ATMACA’nın GPS olmadan hedefi bulduğuna vurgu yaparak, “Bu atış, ATMACA’nın en zorlu koşullarda test edilmesini içeren bir senaryo idi. Tamamen GPS bağımsız, sadece kendi iç ataletsel navigasyon ünitesiyle hedefine uzak mesafeden yüksek hassasiyet ile ulaştı. Füzemizi en zorlu koşullara hazırlıyoruz” diye konuştu.

UZAYDA İLK HEDEF, UYDUYU 400 KM SEVİYESİNDEKİ YÖRÜNGEYE YERLEŞTİRMEK

Toplantıda, Türkiye’nin tamamen kendi geliştirdiği teknolojilerle uzaya ilk adım atışını gösteren yerli sonda roketinin görüntüleri de basınla paylaşıldı. SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, ülkemizin dünyada sayılı ülkenin sahip olduğu uydu fırlatma, test etme, üretme altyapısı ve üs kurma yeteneğine kavuşması için çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İlk hedefimiz 100 kg’lık bir uyduyu 400 km seviyesindeki yörüngeye yerleştirmek. Başta katı yakıtlı olmak üzere sıvı ve hibrit yakıtlı motor teknolojileri kabiliyetlerimiz var. Bunların çeşitli boy ve yeteneklerde geliştirilmesi için çalışıyoruz” derken; Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Türkiye’nin 2017 yılında uzaya eriştiğini, bu yılın sonuna doğru 135 km irtifaya çıkmayı planladıklarını, uzun vadede ise 1-1,5 tonluk uyduları uzaya fırlatma kabiliyetine kavuşmayı hedeflediklerini belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Naci Yener
 27 Ekim 2020 Salı 21:54
Bilimsel kurumlarımızın, Bilim ve İş insanlarımızın başarılı çalışmalarından gurur duyuyor, iftihar ediyor, Bu konularda dünyanın önde gelen devlet, firma ve çalışanıyla yarışan elemanlarımıza başarılar diliyoruz!
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air