MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BİLAL EKŞİ’DEN MASKE AÇIKLAMASI
Havacılık Haberleri
20 Nisan 2022 Çarşamba 13:57

BİLAL EKŞİ’DEN MASKE AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçaklar içerisinde maske kullanılmasının tamamen düzenleyicilerin verdiği kararlar çerçevesinde olduğunu belirterek, “THY olarak bizim hem ulusal otoritelerin hem uluslararası otoritelerin verdiği kuralları en efektif şekilde uyguluyoruz. Elbette biz de maskelerin eğer şartlar müsait ise kaldırılmasından memnun oluruz” dedi.

Ekşi, İstanbul’un ev sahipliği yapacağı Routes World 2023’ün tanıtım toplantısında ‘Bilim Kurulu’ndan maske zorunluluğunun kaldırılması yönünde karar çıkarsa hem THY uçaklarında hem İstanbul Havalimanı’nda maske kullanma zorunluluğu kaldırılacak mı? “ şeklindeki soruyu cevapladı.

Uçak içerisinde maske kullanımının veya kullanılmamasının tamamen düzenleyicilerin verdiği kararlar çerçevesinde uygulandığını belirten THY Genel Müdürü Ekşi şöyle konuştu:

“THY olarak biz ulusal otoritelerin hem uluslararası otoritelerin verdiği kuralları en efektif şekilde uyguluyoruz. Elbette biz de maskelerin eğer şartlar müsait ise kaldırılmasından memnun oluruz. Şu anda dünyada da bazı ülkelerde uçak içerisinde maske kullanımı zorunlu olmaktan çıkarıldı, tavsiyeye dönüştürüldü. Elbette yolcu konforu açısında bunun çok daha iyi olduğunu biliyoruz. Hepimiz bu iki yıl boyunca maske kullanmaktan da yorulduk. Şayet sağlık durumu, pandemi durumu buna müsaade ederse bundan büyük memnuniyet duyarız. Ama bildiğiniz gibi THY bu pandemi sırasında yolcuların sağlığını korumak için uçak içerisinde ve havalimanlarında muazzam tedbirler aldı. Bunun için özel hijyen uzmanı dediğimiz kabin memurlarını uçurdu. Her alanda maske kullanımını hem özendirdik hem denetledik. Yolcularımıza maskeler dağıttık, hijyen setleri dağıttık. Bunun bize bir maliyeti olmasına rağmen biz yolcularımızın sağılığını korumak ve otoritelerin bu konuda koyduğu kurallara tamamıyla uyma konusunda özen gösterdik. Pandeminin de giderek azaldığını hepinizin malümu. Dolayısıyla ümit ediyoruz ki datalar Sağlık Bakanlığımızın elinde var; kapalı alanlarda, havalimanlarında ve uçak içerisinde de maske kullanıma artık gerek yok deme noktasına gelmiştir. Eğer böyle bir karar çıkarsa yolcularımızla beraber biz de bundan büyük memnuniyet duyacağız. “

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air