MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BİŞKEK’İ UÇUŞ AĞINA EKLEDİ
Havacılık Haberleri
3 Haziran 2023 Cumartesi 12:32

BİŞKEK’İ UÇUŞ AĞINA EKLEDİ

Anadolu’yu dünyaya bağlayan Türk Hava Yolları’nın başarılı markası AnadoluJet, Kırgızistan’ın tarihi şehri ve başkenti Bişkek’i uçuş ağına dahil etti.

2 Haziran 2023 itibarıyla Ankara Esenboğa Havalimanı ve Manas Uluslararası Havalimanı arasında karşılıklı yapılmaya başlanan uçuşlar, haftanın 4 günü icra edilecek. Bu yeni hatla birlikte Anadolujet, Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan yurt dışına uçtuğu nokta sayısını 25’e yükseltmiş oldu. Ayrıca 1 Ağustos-4 Eylül tarihleri arasında mevcut frekans sayısını 4’ten 7’ye çıkaracak.

Hat açılışına ilişkin değerlendirmede bulunan Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Ticari) Kerem Sarp, “Tüm misafirlerine güvenli seyahati uygun fiyatla sunmak üzere hayata geçen AnadoluJet markamız, bu yolda 15 yılı geride bıraktı. Türk Hava Yolları’nın kanatları altında başlayan bu yolculuğu, şu anda İstanbul Sabiha Gökçen, Ankara Esenboğa ve Antalya Havalimanı merkezli uçuşlarımızla yurt içi ve yurt dışında toplam 31 ülke, 92 havalimanı ile 170 hatta uçuşlarını icra etmekte. Bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdiğimiz Ankara-Bişkek seferleriyle Türkiye ile Kırgızistan arasında gelişen turizme AnadoluJet markamızla da katkı sağlamış olmaktan mutluluk duyuyoruz.’’ dedi.

Tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Bişkek, sahip olduğu mimari yapıları ve mozaik kültürüyle gezginlerin buluşma noktası olarak ön plana çıkıyor. Kentin merkezinde yapılan festivaller ve sokak şenlikleri, şehri adeta uyumayan bir şehre dönüştürüyor. At sütü tedavi merkezleriyle bilinen Çunkurçak Vadisi ise, yerli ve yabancı birçok turistin ilgisini çekiyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air