MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BAGAJ SİSTEMİ NEDEN ARIZALANDI?
Havacılık Haberleri
7 Ağustos 2024 Çarşamba 17:16

BAGAJ SİSTEMİ NEDEN ARIZALANDI?

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, geçtiğimiz hafta sonu binlerce yolcunun gidecekleri yere bagajsız uçmalarına sebep olan bagaj sistemindeki arızanın kaynağını açıkladı.

Geçtiğimiz hafta sonu Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uçan binlerce yolcu, varış meydanlarında tatsız sürprizle karşılaşmıştı. Yolcuların bagajları bir hatadan dolayı İstanbul’da kalmıştı.

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı (İSG) CEO’su Alp Er Tunga Ersoy, yaşanan aksaklığın sebebini açıkladı. Ersoy, “Bagaj sistemine 12 milyon dolarlık gerekli yatırım yapıldı. İki sorter’ı (ayıştırıcı) birbirine bağlayarak gelişim hattını yaptık. Sistemin kapasitesi saatte 9 bin 600 bagaj. Bu yeterli esasında. Burası entegre bir sistem ve kullanan yer hizmeti şirketleri var, havayolları var. Kullanıcı hatası oluyor. Aslında yanlış bir bagaj, sistemi tıkayabiliyor. 10 dakikalık bir tıkanmaya gidildiği zaman bizim arkadaşların o bagajı bulup oradan çıkarması ve tekrar sisteme sokması esnasında arkada biriken bagajlar sistemde yoğunluk yapıyor. Maalesef pazar günü bir üst seviyeye çıktı. Birkaç entegre sistemin arka arkaya işlem hatası sonucu bu problem oluştu. Daha önce olmadı, olmaması için de çalışıyoruz havayolları ile görüşüyoruz.” dedi.

Haberair.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air