MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BAKAN KURUM’DAN ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI
Türkiye'den
19 Haziran 2019 Çarşamba 09:22

BAKAN KURUM’DAN ATATÜRK HAVALİMANI AÇIKLAMASI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, ”Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak.” dedi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürdüklerini belirterek, 'İlk etabına bu yıl içerisinde başlamayı hedeflediğimiz millet bahçemizde toplamda 14 milyon metrekare alanda bahçeler ve kıraathaneler, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bu projeyi Bakırköy sahilinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu millet bahçesiyle birleştireceğiz ve Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak.' dedi.

Bakırköy Osmaniye Mahallesi'ndeki AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nda vatandaşlarla bir araya gelen Bakan Kurum, ülke genelinde millet bahçeleri yaptıklarını anımsatarak, şunları söyledi:

"81 ilimizin her birinde en az bir millet bahçesi yapma hedefinde yola çıktık. Bırakın illeri, ilçelerimize dahi millet bahçeleri yapıyoruz. Bir kısmını açtık, bir kısmı proje aşamasında. Hedefimiz kişi başı yeşil alan miktarını 15 metrekareye çıkarmak. Bu çerçevede İstanbul'da 5 millet bahçesi açtık. Atatürk Havalimanı'nı, dünyanın en büyük havalimanına taşıdık. Atatürk Havalimanı'nda tüm İstanbul'a hizmet edecek bir millet bahçesi yapma çalışmalarını sürdürüyoruz. İki etap halinde buranın millet bahçesi projesini yapacağız. İlk etabını bu yıl içerisinde başlamayı hedeflediğimiz millet bahçemizde toplamda 14 milyon metrekare alanda bahçeler ve kıraathaneler, yürüyüş ve bisiklet yolları olacak. Bu projeyi Bakırköy sahilinde Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu millet bahçesiyle birleştireceğiz ve Atatürk Havalimanı'na yapacağımız millet bahçesinin denize kıyısı olacak. İstanbul'un yeşil koridoru olacak. İçinde hiçbir rant projesi olmayacak."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air