MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOEING: 737 MAX’IN YAZILIM GÜNCELLEMESİ TAMAM
Havacılık Haberleri
17 Mayıs 2019 Cuma 07:43

BOEING: 737 MAX’IN YAZILIM GÜNCELLEMESİ TAMAM

Boeing 737 Max yazılım güncellemesinin tamamlandığını açıkladı. Hala FAA sertifikasyonuna ihtiyacı var

Boeing, yazılım güncellemesini 737 Max uçağına tamamladığını duyurdu. Güncelleme, toplamda 346 kişiyi öldüren Lion Air ve Air Ethiopia kazalarına neden olan yazılım hatalarını düzeltmek için yapıldı. Güncellemenin Nisan ayında gerçekleşmesi bekleniyordu, ancak Boeing bu kazalara yol açan sorunları “tanımlayıp uygun bir şekilde çözdüğünü” garanti etmek için fazladan zamana ihtiyaç duydu.

FAA TESTİNDEN GEÇMESİ GEREKİYOR

FAA, Mart ayında güncellemeleri geçici olarak onayladı, ancak yazılımın sertifika almak için FAA testinden geçmesi gerekiyor. Şu anda, Boeing, FAA'ya pilotların uçak kontrolleri ve farklı uçuş senaryolarındaki ekranlarla nasıl etkileşime girdiğinin ayrıntıları da dahil olmak üzere ek bilgi sağlıyor. Boeing CEO'su Dennis Muilenburg yaptığı açıklamada, "FAA ve küresel düzenleyicilere ihtiyaç duydukları tüm bilgileri sağlamayı ve doğru bir şekilde elde etmeyi taahhüt ediyoruz." dedi.

İKİ SENSÖRDEN GELEN VERİLERİ KARŞILAŞTIRACAK

Daha önce bildirildiği gibi, güncellenmiş duraklama önleyici Manevra Karakteristiği Arttırma Sistemi (MCAS), yalnızca birinden değil, uçağın her iki saldırı açısı sensöründen gelen verileri karşılaştıracak. 5.5 derece veya daha fazla tutarsızlık varsa, sistem devreye girmeyecek ve bir olay durumunda, ekipler gerekirse sistemi engelleyebilecekler. Boeing, 737 Max'in, güncellenmiş MCAS yazılımıyla, 207 deneme uçuşu ve 360 saatten fazla sürdüğünü açıkladı. Boeing ayrıca simülatör testi yaptı ve uçaklar uçuşa alınmadan önce bir dizi küresel müşteri konferansına katılacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air