MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOEING 737’DEN YİNE PARÇA KOPTU
Havacılık Haberleri
16 Mart 2024 Cumartesi 13:29

BOEING 737’DEN YİNE PARÇA KOPTU

ABD'li Boeing firmasının 737-800 tipi uçağı havadayken gövde kaplamasının kopmasının ardından acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Son yıllarda sürekli olarak teknik sorunlarla gündeme gelen Boeing 737 uçağı, tekrar acil iniş yaptı.

San Francisco'dan kalkan United Airlines’e ait uçağın havada gövde kaplamasının koptuğu belirtildi. Uçak en yakın havalimanına acilen indirilirken, olayda kimsenin yaralanmadığı aktarıldı.

Uçakta 139 yolcu ve 6 mürettebat bulunuyordu.

25 yılı aşkın süredir faaliyette olduğu açıklanan uçağın iniş yaptığında kanat ile gövde kısmındaki kaplamanın tamamen açıldığı görüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

3 ayda 3 teknik arıza

Boeing uçaklarında meydana gelen kazalar son zamanlarda daha sık görülmeye başlandı. Ocak ayı başlarında Alaska Havayolları'na ait bir Boeing 737-9 MAX'ın 5 km yüksekliğe çıktıktan sonra acil çıkış kapısı kopmuştu.

6 Mart tarihinde ise yine Boeing 737, kabinindeki duman nedeniyle Portland Havaalanı'na acil iniş yapmıştı.

United Airlines’in UA35 sefer sayılı, Boeing 777-200ER tipi uçağının San Francisco'dan kalkışta tekerleği koptu. Uçak pistten havalandıktan kısa süre sonra kopan tekerlek, çalışanların araçlarını park ettikleri otoparktaki arabaların üzerine düşerek birkaç araca zarar vermişti.

 

Şirketin hatalarını ifşa eden eski çalışan, otoparkta ölü bulunmuştu

11 Mart tarihinde Boeing'in eski çalışanı John Barnett, şirketin iç işleyişi ve üretim hatalarını hakkında mahkemede konuşacaktı. Barnett, mahkemeye gitmeden ölü bulundu. Olay, tüm dünyada büyük yankı buldu.

Barnett, geçmişte de şirketin iç işleyişi hakkında çeşitli ifşalarda bulunmuş ve uçaklardaki hataları hem mahkemede hem de medyada dile getirmişti. Barnett, Boeing'in uçaklarında bilerek kalitesiz ve yanlış parçaların kullanıldığını iddia etmiş ve üretim süreçlerinin aceleye getirildiğini savunmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air