MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOMBA İHBARI YAPILDI 5 YOLCU YARALANDI
Havacılık Haberleri
7 Ocak 2023 Cumartesi 16:05

BOMBA İHBARI YAPILDI 5 YOLCU YARALANDI

Jetstar Havayolları uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçağı açılan kaydıraklardan terk eden ve büyük korku yaşayan yolculardan beşi tahliye sırasında hafif şekilde yaralandı

Japonya’da Chubu Centrai Havalimanı’nda yaşanan olayda yolcular, açılan slide’lardan uçağı boşalttı. Tahliye sırasında 5 yolcu hafif şekilde yaralandı.

İHBAR ALMANYA’DAN

Fukuoka seferini yapan uçakta 6 kişilik mürettebat ve 136 yolcu bulunuyordu. Olayı soruşturan polis, ihbarın erkek olduğu tahmin edilen bir kişi tarafından telefonla Almanya’dan Narita Havalimanı Danışma Ofisi’ne yapıldığını açıkladı.

100 KİLO PATLAYICI YERLEŞTİRDİĞİNİ İDDİA ETMİŞ

İhbarcının İngilizce olarak uçağın kargo bölümüne 100 kilo plastik patlayıcı koyduğunu söylediği iddia ediliyor. Kaynaklar, arayan kişinin "müdür" ile konuşmak istediğini iletti.

Bir yolcu, kalkıştan bir saatten az bir süre sonra, uçakta acil iniş yapılacağına dair anons yapıldığını anlattı. İnişin ardından, uçağın içine bomba yerleştirilmiş olabileceğine dair bir anons daha yapıldı.

Jetstar uçağı sabah saat 07.41'de acil iniş yaparken havalimanı iniş-kalkışlara kapatıldı. Pist saat 12.15'te yeniden faaliyete geçti. Olayın ardından Çubu Havalimanı'ndan kalkacak bazı uçuşlar ertelendi veya iptal edildi.

Uçakta yapılan aramada herhangi bir patlayıcı maddeye rastlanmadı.

Düşük maliyetli bir havayolu şirketi olan Jetstar Japan Havayolları’nın merkezi Narita, Chiba'da bulunuyor. 3 Temmuz 2012'de uçuşlara başlayan havayolu, Airbus A320 uçaklardan oluşan filosu ile Asya-Pasifik bölgesindeki destinasyonlara hizmet veriyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air