MENÜ
İstanbul 11°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BOMBARDIER CHALLENGER 650 DÜŞTÜ
Dünyadan
26 Ocak 2026 Pazartesi 10:53

BOMBARDIER CHALLENGER 650 DÜŞTÜ

Bombardier Challenger 650 tipi N10KJ tescilli iş jeti, Maine'deki Bangor Uluslararası Havalimanı'ndan kalkış sırasında düştü.

Kaza anında uçakta sekiz kişi bulunuyordu. Uçaktaki yolcuların sağlık durumlarıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

Kaza, New England'ı vuran kar fırtınası sırasında meydana geldi. Bangor polisinin halkla ilişkiler sorumlusu Çavuş Jeremy Brock, "Hava koşulları kesinlikle zorlu. Eminim ki bu durum gece boyunca ve yarın da zorlu olmaya devam edecek."dedi.

Bangor Uluslararası Havalimanı yetkilileri, Acil Durum Operasyon Merkezi kurulduğunu ve Pazartesi sabahı saat 8'e kadar bir güncelleme yapılacağını söyledi.

Kaza, FAA ve Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu tarafından soruşturulacak.

Bangor Uluslararası Havalimanı, Amerika Birleşik Devletleri'nin Maine eyaletine bağlı Penobscot County'de, Bangor şehrinin batı yakasında bulunan ortak bir sivil-askeri havalimanı. Bangor Belediyesi'ne ait ve işletilen havalimanının 11.440 x 200 ft ölçülerinde tek bir pisti bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air