MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
BURSA'DA HELİKOPTER ZEYTİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ!
Havacılık Haberleri
18 Eylül 2022 Pazar 09:59

BURSA'DA HELİKOPTER ZEYTİN BAHÇESİNE DÜŞTÜ!

Bursa'da Yunuseli Havalimanı'ndan kalkan helikopter zeytin bahçesine düştü. Kazada şans eseri yaralanan olmazken helikopterde maddi hasar oluştu.

Bursa'da Yunuseli Havalimanı'ndan kalkan bir helikopter, Mudanya'da Aydınpınar köyü mezrasında bir zeytin bahçesine düştü. Kazada helikopterin içerisinde bulunan pilot Gökhan Molla ve yolcu Erkan Hoş şans eseri yara almadan kurtuldu.

Kazanın helikopterde meydana gelen motor arızasından kaynakladığı öğrenildi.

Olayla ilgili AFAD, 112 acil ekipleri, itfaiye ekibi ve polis ekibi bölgeye intikal ederken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kaza sonrasında Mudanya Kaymakamı Ayhan Terzi olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

VALİ CANBOLAT'TAN AÇIKLAMA

Bursa Valisi Yakup Canbolat, eğitim amaçlı bu hava aracının Yenişehir Havalimanı'ndan kalktığını söyledi. Aracın, Mudanya üzerinde uçuş sırasında motorunun arızalanması nedeniyle zorunlu iniş yaptığını belirten Canbolat, "AFAD, jandarma, emniyet, sağlık ekiplerimiz bölgeye ulaştı. Pilotun da yanındaki misafirin de genel durumları iyi. Herhangi bir sağlık müdahalesi istemediler" dedi.

Kaza kırım ekibinin incelemelerinin ardından hava aracı düştüğü zeytin ağacından 3 saat süren çalışmayla birlikte kurtarılarak çekiciye yüklendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air