MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ÇİN’DEN GELEN YOLCULARA TERMAL KAMERA İLE TARAMA
Türkiye'den
24 Ocak 2020 Cuma 09:41

ÇİN’DEN GELEN YOLCULARA TERMAL KAMERA İLE TARAMA

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkaran ölümcül yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle harekete geçen Sağlık Bakanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda bu ülkeden gelen uçaklardaki yolcular termal kamera ile taranmaya başladı

Koronavirüs'ün Çin'in ardından birçok ülkede görülmesinin ardından Sağlık Bakanlığı'nda toplanan bilim kurulu, bu ülkeden İstanbul Havalimanı'na gelen tüm uçuşlarda bulaşıcı hastalık kontrol önlemlerinin alınması konusunda karar almıştı. Kararın ardından ilk uygulama bu sabah yapıldı.

DHA’dan Enver ALAS ve İbrahim YILDIZ’ın haberine göre, İstanbul Havalimanı'na sabah 06.20 sıralarında sırasıyla inen Pekin, Guangzhou ve Şanghay uçaklarının yolcuları termal kamera ile tarandı.

OLUMSUZLUĞA RASTLANMADI

Yapılan taramalarda herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı. Bu arada Wuhan-İstanbul seferini yapan özel bir havayolu şirketi, virüs nedeniyle seferlerini iptal etmek zorunda kaldı. İstanbul Havalimanı yetkilileri Çin'den gelen yolcuların taramalarının daha rahat yapılması için ayrı giriş kapıları belirledi.

Sağlık Bakanlığı yetkilileri bu alana kurdukları termal kamera ile yolcuları taramaya başladı. Taramalar esnasında 38 derecenin üzerinde vücut ısısı olan yolcular, ekranda yeşil renk ile belirlenecek. Bu yolcular ilk muayenesinin yapılmasının ardından havalimanına kurulan karantina alanına götürülecek ve tetkikleri belli bir süre burada devam edecek.

Yapılan çalışmalar ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Havalimanı Baştabibi Aykut Yener Kavak şunları söyledi:

"Basından da takip ettiğimiz gibi 1 Ocak'tan itibaren Çin'in Wuhan kentinde başlayan koronavirüsü tandemisin var. Biz tedbirlerimizi 13 Ocak'tan itibaren başlattık. İlk önce oradaki risk değerlendirmesini yaptık. Oradaki uçuşları çıkardık. Daha sonra bu havayollarını tespit ederek, havayollarına ve alandaki tüm birimlere bilgilendirme notları ve kişisel olarak alınması gereken notları bildirdik.

Bugün de gördüğünüz gibi dün geceden beri termal kamera taramalarına bundan sonra Çin uçaklarında devam ediyoruz. Bizim termal kameralarımız 38 derecenin üzerinde ki vücut ısısını kameraya yansıtan sistemlerdir. Bunlar sadece o an kameranın önünden geçen kişilerin vücut ısısı 38 derecenin üzerinde olan kişileri seçmemizi sağlıyor. Eğer 38 derecenin üzerinde ise o kişileri gruptan ayırarak ilk önce muayenelerini ve sorgulamalarını yapıyoruz. Bir risk varsa o zaman karantina odalarımızda değerlendirmelerimizi bitirdikten sonra, 112'nin özel donanımlı ambulansları var. Negatif basınçlı sedyelerle referans hastanelerimize sevklerini sağlıyoruz. Daha sonra tanı ve süreç için hastanedeki süreç başlıyor"

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air