MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ÇAMUR YAĞMURU GELİYOR ÖNLEM ALIN!
Türkiye'den
17 Nisan 2022 Pazar 19:01

ÇAMUR YAĞMURU GELİYOR ÖNLEM ALIN!

Meteoroloji uyardı: Çamur yağacak, önlem alın! Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Trakya ve Marmara’yı etkisi altına alması beklenen sağanak yağış için ‘sarı kod’lu uyarı yayınladı. Yağışların Afrika üzerinden toz taşınması dolayısı ile çamur şeklinde olabileceği belirtilirken, akşam saat 18.00 ve pazartesi sabah saat 09.00 saatleri arasında etkili olacağı bildirildi.

SEL, SU BASKINLARI, YILDIRIM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 17.04.2022 Pazar günü Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege'de görülecek sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışların; akşam saatlerinden itibaren etkisini arttırarak Kırklareli, Edirne, Tekirdağ çevreleri ile Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere İstanbul, Çanakkale, Balıkesir'in kuzey ve batısı ile İzmir'in kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/metrekare) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması korusunda uyarıda bulunuldu.

MARMARA VE EGE’DE ÇAMUR YAĞACAK

Marmara ve Ege'ye 'Afrika üzerinden' taşınan toz uyarısı geldi. Yağan yağmurun çamurlu olarak yağacağı, vatandaşların buna göre gereken tedbirleri almaları istendi. Meteoroloji uzmanları "İstanbul'daki yağış, tozu çamur halinde yere indirecek.” dedi.

GÖRÜŞ MESAFESİ AZALACAK

Toz taşınımı nedeniyle görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, yağış ihtimali olan yerlerde ise çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklar meydana gelebileceği belirtildi. Meteoroloji 3’üncü Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

GÖKTEN ÇAMUR YAĞABİLİR

“17 Nisan Pazar günü Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik’te Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmektedir.

18 Nisan Pazartesi günü ise Eskişehir ve Kütahya il genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek rüzgârla birlikte yer yer toz savrulması da beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air