MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR
Savunma
27 Eylül 2024 Cuma 12:23

DÜNYANIN EN İYİ DRONE PİLOTLARI GELİYOR

Türk savunma sanayiinin öncü firmalarından STM, yenilikçi ve milli teknolojileri ve etkinlikleri ile TEKNOFEST 2024’te yerini alacak. STM’nin yürütücülüğünü üstlendiği Dünya Drone Şampiyonası’nda (World Drone Cup) 32 farklı ülkeden gelen dünyanın en iyi 32 drone pilotu, Teknofest Adana’da kozlarını paylaşacak.

STM Milli Teknolojilerini TEKNOFEST Kuşağıyla Buluşturuyor

Dünyanın En İyi Drone Pilotları, TEKNOFEST Adana’da Yarışacak!

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi’ne güç veren STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ., gençlere yönelik proje ve yarışmalar ile savunma sanayiinin geleceğine katkı sunmaya devam ediyor. STM, 2-6 Ekim tarihleri arasında Adana’da Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’te yerini alacak.

Dünyanın En Hızlı 32 Drone Pilotu İstanbul’a Geliyor

Dünyanın en iyi drone yarışı olan World Drone Cup’ın (WDC) yürütücülüğünü üstlenen STM, dünyanın en iyi drone yarışçılarını TEKNOFEST 2024’te buluşturacak. TEKNOFEST’in en büyük uluslararası yarışması olan WDC’de pilotlar özel olarak hazırlanan zorlu parkurlarda, tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı dronelarla mücadele edecek. Kendi ülkelerindeki yarışmalarda birinci olan drone pilotları, Adana’da kozlarını paylaşacak.

Japonya'dan Brezilya'ya Ukrayna'dan Amerika'ya kadar 32 farklı ülkeden 32 yarışmacının kıyasıya yarışacağı WDC’de, birinciye 100 bin TL, ikinciye 80 bin TL, üçüncüye 60 bin TL para ödülü verilecek. Dünya Drone Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek yarışmacı ise, Teknofest Drone Şampiyonası’nda (TDŞ) belli olacak. 2-3 Ekim’deki TDŞ finalinde 16 Türk yarışmacı sahne alacak ve birinci olan WDC’de yarışacak. TDŞ’de dereceye girenlere toplamda 120 bin TL para ödülü ve malzeme desteği de sağlanacak. WDC’de ise pist başı 4 Ekim Cuma günü başlayacak ve 6 Ekim’de final yapacak.

KARGU ve MİLGEM Gençlerle Buluşacak

STM, teknoloji ve bilim konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan TEKNOFEST 2024’te milli mühendislik gücüyle geliştirdiği teknolojilerini gençlerle buluşturacak. Türkiye'nin ilk milli fırkateyni olan MİLGEM’in 5. Gemisi TCG İSTANBUL, Türkiye’nin küçük boyutlu ilk milli denizaltısı STM500, Türkiye’nin ilk milli vurucu İHA’sı KARGU ve milli gözcü İHA TOGAN’ın maketlerini STM standında yerini alacak.

Çocuklar Hayalindeki Teknolojiyi Çizecek

Türkiye'nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını artırmayı hedefleyen TEKNOFEST boyunca STM standında gençlere ve çocuklara yönelik birçok etkinlik yer alacak. Festivale katılanlar, STM standında yer alacak “Dijital Hafıza Oyunu” ile savaş gemileri ve İHA’ları bulmaya çalışacak. STM standında minikler hayallerindeki gemi, denizaltı, uçak ve İHA’ları kağıda dökerek yeteneklerini sergileyecek ve dijital uzay alanında gerçeğe dönüştürecek. Ayrıca en iyi üç tasarım 3D yazıcılarla gerçeğe dönüşecek. Buna ek olarak çocuklara, Türkiye’nin ilk döner kanatlı mini vurucu İHA’sı KARGU ve Türkiye’nin ilk milli korvet projesi MİLGEM’in 3 boyutlu maketleri verilerek becerileri doğrultusunda tamamlamaları istenecek.

Beyaz Şapkalı Hacker’lar Hünerlerini Sergileyecek

Türkiye’nin “Siber Vatan” mücadelesinde önemli görevleri bulunan STM, siber güvenlik alanına ilgi duyan gençlere interaktif ve eğlenceli bir deneyim sunacak. STM standında özel olarak oluşturulan siber güvenlik odasında gençler, hazırlanan zorlu sorular ve görevleri yerine getirerek, siber güvenlik dünyasına giriş yapacak. STM standını ziyaret eden öğrenciler ise yetkinlik dijital anketi aracılığıyla, STM’de hangi mühendislik alanında çalışabileceğini deneyimleyecek. STM’nin staj, aday mühendislik ve kariyer fırsatları hakkında bilgi alabilecek. STM, düzenleyeceği yarışmalar ve sürpriz hediyelerle, gençlere teknoloji temelli bir fuar yaşatacak.

Güleryüz: Gençlerimiz Milli Teknolojilerle Buluşacak

STM Genel Müdürü Özgür Güleryüz, "TEKNOFEST, teknoloji ve inovasyonun gençlerimize ulaştığı, onların bu alandaki potansiyellerini keşfetmelerine olanak sağlayan eşsiz bir alan. STM olarak, bu festivalde yer almaktan ve Türkiye'nin öncü savunma teknolojilerini gençlerimizle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Etkinlikler ve yarışmalar aracılığıyla, gençlerimizin bilim ve mühendislik alanlarında kendilerini göstermelerine ve yeni ufuklar keşfetmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Milli teknolojilerimizi geleceğimizin teminatı gençlerimizle buluşturacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air