MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
EMNİYET’E 2’NCİ T129 ATAK FAZ-2 HELİKOPTERİ
Savunma
18 Mayıs 2021 Salı 09:28

EMNİYET’E 2’NCİ T129 ATAK FAZ-2 HELİKOPTERİ

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, ikinci T129 Atak Faz-2 helikopterini teslim aldı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından yapılan açıklamada, ikinci T129 Atak Faz-2 helikopterinin de Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildiği duyuruldu. TUSAŞ’ın sosyal medya hesaplarından “Emniyet Genel Müdürlüğümüze ikinci ATAK helikopterimizin teslimatını gerçekleştirdik” denildi.

Böylelikle Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü lazer ikaz alıcı ve diğer elektronik harp sistemleri ile donatılmış EM-103 kuyruk numaralı ikinci T129 Atak Faz-2 helikopterini envanterine katmış oldu. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) için üretilecek 9 adet T129 ATAK helikopteri 2022 yılı sonuna kadar teslim edilecek.

Emniyet Genel Müdürlüğünün sahip olacağı T129 ATAK helikopterlerini terör operasyonlarında kullanacağı düşünülüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı ile ortaklaşa yürütülen operasyonlarda sıcak çatışmalara giren EGM, katıldığı operasyonlarda kendi T129 Atak helikopterini kullanacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air