MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
F-18 BÖYLE ÇAKILDI
Havacılık Haberleri
21 Mayıs 2023 Pazar 10:01

F-18 BÖYLE ÇAKILDI

Yer: İspanya F18 savaş uçağı otoyola düştü, dehşet içinde izlediler

İspanya'da gösteri uçuşu yapan bir F18 savaş uçağı işlek bir otoyolun yakınına düştü. Pilot kendini fırlatarak kurtulmayı başarırken, kazanın görüntüleri bütün dünyada ses getirdi

İspanya'da Zaragoza hava üssünden gösteri uçuşu yapmak için havalanan F18 savaş uçağı işlek bir otoyolun yakınına düşerek alev topuna dönüştü. Uçağın düşüş anı ve sonrasında yaşananlar saniye saniye kaydedilirken, bölgeye çok sayıda ilk yardım ekibi ve polis yönlendirildi.

PİLOT FIRLATMA KOLTUĞU İLE KURTULDU

Ortaya çıkan görüntüye göre, uçağın pilotu kazadan saniyeler önce kendini fırlatarak kurtulmayı başardı.  Heraldo de Aragón gazetesi pilotun bacağından yaralandığı, bunun dışında herhangi bir yaralanma bildirilmediğini duyurdu. İsmi açıklanmayan pilotun Zaragoza Askeri Hastanesine sevk edildiği öğrenildi.

Korkunç kaza askeri üste ailelerin de katıldığı bir gösteri sırasında meydana geldi. Kaza yerel saatle 12:10 civarında meydana gelmeden önce pilot gösteri manevraları yapıyordu.

YERDE KİMSE ZARAR GÖRMEDİ

Sosyal medyaya düşen çarpışmanın tüyler ürpertici görüntülerinde F-18 savaş uçağının derin bir dalış yaptığı ve yere çakıldığı görülüyor. Savaş Jeti düşer düşmez büyük bir alev topuna dönüşürken, olay yerinden siyah bir duman bulutu yükseliyor.  

Yetkililer uçağın sivil nüfusa herhangi bir zarar vermediğini, olay yerinde incelemelerin devam ettiğini vurguladılar.

Kazaya neyin sebep olduğu henüz bilmiyor ancak yerel medyada yer alan haberlerde pilotun uçağı kontrol etmekle ilgili bazı sorunlar yaşadığı öne sürülüyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air