MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
GHOSN’A YARDIM EDEN 2 ABD'LİYE SORUŞTURMA
Dünyadan
22 Mart 2021 Pazartesi 14:19

GHOSN’A YARDIM EDEN 2 ABD'LİYE SORUŞTURMA

Japon savcılar, ülkedeki 2 ABD'liyi eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un kaçmasına yardım etmekle suçladı. Şüpheliler ise, suçlamayı reddetmediler, ancak yaptıklarının 'suç kapsamına girmediğini' savundular

Japonya'da savcılık tarafından yapılan açıklamada, 60 yaşındaki Michael Taylor ile 28 yaşındaki Peter Taylor'un, eski Nissan CEO'su Carlos Ghosn'un ülkeden gizlice kaçmasına yardım ettiği ifade edildi. Savcılık, ikilinin Ghosn'u sakladığını ve onu daha sonra Japonya'dan ayrılan özel bir jete götürdüğünü söylediler. Baba oğul şüphelilerin Japonya'ya iade edildiği öğrenildi. Suçlu bulunmaları halinde, baba oğulu maksimum 3 yıllık bir ceza bekliyor.

Japonya'da şüpheliler, resmi bir suçlama olmaksızın 23 güne kadar gözaltında tutulabiliyor. Savcıların ise sorgulama safhasında acele ettikleri, zira bu sürenin dolmak üzere olduğu belirtildi. İkili, Tokyo'nun eteklerinde bulunan ve iki yıl önce Ghosn'un da tutulduğu bir gözaltı tesisinde alıkonuldu. Baba oğulun avukatları olmadan sorgulandıkları belirtilirken, Taylor’ın başka bir oğlu Rudy Taylor da geçen hafta yaptığı açıklamada 'iyi muamele gördüklerini' söylemişti.

Öte yandan, ikilinin Ghosn'u kaçırdıklarını reddetmediklerini, ancak bunun suç kapsamına girmediğini savundukları belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air