MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HASTA YOLCUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI
Havacılık Haberleri
5 Mart 2020 Perşembe 12:41

HASTA YOLCUNUN DETAYLARI ORTAYA ÇIKTI

Singapurlu yetkililerin dün gece yaptığı, "İstanbul'dan gelen THY uçağındaki yolcuda corona virüsü tespit edildi" açıklamasının ardından flaş bir açıklama geldi. THY'nin uçağı 14 mürettebatla boş olarak İstanbul'a dönerken, Singapurlu yetkililer hasta yolcunun detaylarını paylaştı

80’den fazla ülkede 3 bini aşkın insanın ölümüne sebep olan ve 95 binden fazla insana bulaşan korona virüsü ile ilgili dün Singapur Sağlık Bakanlığı, İstanbul’dan Singapur’a giden THY uçağındaki bir yolcuda Corona virüsünün tespit edildiğini açıkladı. Bu açıklamadan kısa bir süre sonra TK 54 sefer sayılı uçuştaki 3 pilot ve 11 kişilik kabin ekibi, İstanbul’a boş uçakla döndü. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’nun açıklamasının ardından Singapurlu yetkililer, korona virüsü tespit edilen hasta hakkında açıklamalarda bulundu.

FRANSIZ VATANDAŞI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Singapur'a taşıdığı yolculardan birinde koronavirüs çıkan THY uçağıyla ilgili uçağın yolcusuz olarak döndüğünü ve mürettebatın karantinaya alındığını açıkladı. Koca, “Singapur'da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır.” dedi.

YAKIN TEMASTA BULUNMUŞ

Taramadan geçirilen uçuş ekibinde olumsuz bir duruma rastlanmadı ve ekip TK 55 sefer sayılı Singapur-İstanbul uçuşunu boş olarak yaptı. 11 kişilik kabin ekibi ve 3 pilot, İstanbul’da karantina altına alınacak. Singapur Sivil Havacılık Kurumu’ndan yapılan açıklamada “Uçuş ekibi TK 54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş” ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air