MENÜ
İstanbul 20°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
HÜRMÜZ BOĞAZI ÜZERİNDE UÇMAYACAKLAR
Havacılık Haberleri
22 Haziran 2019 Cumartesi 09:12

HÜRMÜZ BOĞAZI ÜZERİNDE UÇMAYACAKLAR

Hollanda Kraliyet Hava Yollları KLM’in ardından British Airways, Air France, Lufthansa, Qantas, United Airlines, Malaysia Airlines ve Singapore Airlines, güvenlik nedeniyle Hürmüz Boğazı üzerinde uçmayacaklarını duyurdu

UÇUŞ GÜZERGAHLARINI DEĞİŞTİRDİLER

İngiliz British Airways, Fransız Air France, Alman Lufthansa, Avustralya'nın Qantas, ABD'nin United Airlines hava yolu şirketleri ile Malaysia Airlines ve Singapore Airlines, güvenlik gerekçesiyle Hürmüz Boğazı üzerinden geçmeyecek şekilde yeni uçuş güzergahları belirlediklerini bildirdi. Hollandalı KLM Havayolları da dün sabah yaptığı açıklamada, güvenlik nedeniyle bir süre Hürmüz Boğazı üzerinden uçmayacağını duyurmuştu.

Dev havayollarının bu kararı almasında İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO), Umman Körfezi'ne kıyısı olan Hürmüzgan eyaletine bağlı Kuhmubarek kenti sahilinde "İran hava sahasını ihlal eden" ABD Hava Kuvvetlerine ait RQ-4 Global Hawk tipi İHA'nın karadan havaya füzeyle vurarak düşürmesi etkili oldu. Gelişme üzerine bölgede gerginlik yükselmiş, ABD Başkanı Trump’ın İran'a yönelik bir hava saldırısına onay verdiği, ancak bir süre sonra bu kararından vazgeçtiği ileri sürülmüştü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air