MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
JANDARMAYA BİR ATAK DAHA
Savunma
3 Mart 2022 Perşembe 09:28

JANDARMAYA BİR ATAK DAHA

Jandarma Genel Komutanlığı envanterine bir ATAK helikopteri daha eklendi

Savunma Sanayii Başkanlığı, Jandarma Genel Komutanlığına bir tane daha ATAK helikopter teslim edildiğini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, Jandarma Genel Komutanlığına bir ATAK helikopterin daha teslim edildiğini açıkladı. Demir, "Dünyanın geçmiş olduğu kritik süreç bizlere bir kez daha tam bağımsız savunma sanayiinin önemini gösterdi." diyerek son günlerde yaşanan askeri ve politik konuları işaret etti. Açıklamasının devamında ise, Jandarma Genel Komutanlığına T129 ATAK helikopteri teslim ettiklerini duyurdu.

Bağımsız savunma sanayi vurgusu yapan Prof. Dr. Demir, "Bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyor ve güvenlik güçlerimizin envanterindeki yerli platformları artırıyoruz. Son olarak Jandarma'ya T129 ATAK helikopteri teslim ettik." dedi. 

İlk uçuşunu 17 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştiren T129 ATAK Helikopterinin test ve kalifikasyon süreçlerinin ardından ilk teslimatı 22 Nisan 2014 tarihinde Kara Kuvvetleri Komutanlığına yapıldı. Şimdiye kadar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğüne toplam 60 helikopter teslim edildi.  

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air