MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KARGO VE ÖZEL UÇUŞLARDA ARTIŞ YAŞANDI
Havacılık Haberleri
4 Kasım 2020 Çarşamba 12:43

KARGO VE ÖZEL UÇUŞLARDA ARTIŞ YAŞANDI

Avrupa Hava Seyrüsefer Güvenliği Örgütü (Eurocontrol), koronavirüs salgının havacılık sektörüne etkilerini ele alan bir rapor yayımladı. Raporun Türkiye ile ilgili bölümünde kargo ve genel havacılık olarak adlandırılan uçuşlarda yüzde 35'lik bir artış yaşandığı belirtildi

Koronavirüs nedeniyle uçuşların bir süre askıya alındığı ve haziran ayı itibariyle yeniden başlatılması ile ilgili Eurocontrol, 'Kovid -19'un Eurocontrol üye devletlerine etkisi' başlıklı bir rapor yayımladı. Raporda, 2019 yılı ile ilgili yapılan karşılaştırmada uçuş trafiği, nisan ve mayıs aylarında yüzde 90'ın altına düştüğü, nisan ortasında yüzde 95'lere ulaştığı belirtildi. Haziran ayında tekrar başlayan uçuşlarla birlikte sektörde kısmi iyileşme süreci başladı ve iyileşme eylül ayında da devam etti. Bu ayda Türkiye bin 971 uçuşla 25 Eylül'de en yüksek seviyeye ulaştı. Türkiye’nin genel olarak trafik kaybı açısından Avrupa'da 6'ncı sırada yer aldığı belirtildi.

RAPORDA HAVALİMANLARI TEK TEK ELE ALINDI

DHA'dan İbrahim YILDIZ'ın haberine göre, havalimanlarındaki trafik sayılarının da yer aldığı raporda, İstanbul Havalimanı geçtiğimiz hafta ile kıyaslandığında ortalama 520 günlük uçuş sayısı bakımından Türkiye'de ilk sırada, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı 414 uçuşla ikinci sırada, Antalya Havalimanı ise 250 uçuşla üçüncü sırada yer aldı. Genel havacılık ve kargo uçuşlarının yapıldığı Atatürk Havalimanı'nda ise aynı hafta yüzde 35'lik bir trafik artışı yaşandığı açıklandı. Rapora göre, mayıs ve haziran aylarında kargo uçuşlarında yüzde 40, özel uçuşlarda ise yüzde 24'lük bir artış gözlemlendi. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air