Kuala Lumpur-Pekin seferini yapan MH 370 sefer sayılı Malezya uçağı, 8 Mart 2014'te Hint Okyanusu üzerinde kaybolmuştu.
227 yolcu ve 12 mürettebatı taşıyan uçak çok sayıda ülkenin arama çalışmalarına rağmen bulunamamıştı. Uçağı arama çalışmaları sonuçsuz kaldığı için durdurulmuştu.
ABD şirketi Ocean Infinity'nin yürüttüğü, 60 personelin ve 8 denizaltının görev yaptığı arama çalışmaları 24 Ocak 2018'de tekrar başlamıştı. Malezya Ulaştırma Bakanı Anthony Loke, yaptığı açıklamada arama çalışmalarının 29 Mayıs 2018'de durdurulması kararı aldıklarını söylemişti.
Kayıp uçağı araştıran bir kişi, MH370'in düşme anına tanıklık eden 5 kişi bulduğunu öne sürdü. Yıllardır Kayıp Malezya Uçağı MH370'i bulmak için çalışmalar yaptığını söyleyen Noel O’Gara, uçağın yanlışlıkla Malezya Ordusu tarafından vurulduğunu iddia ediyor. İrlanda asıllı araştırmacı, Malezya hükümetinin uçağa ait her türlü bulguyu ortadan kaldırdığını ve uçağın bu sebeple bulunamadığını belirtti.
Uçağın deniz tabanında bir yerlerde olduğuna inanan Noel O’Gara, uçağın düşme anına tanık olan Yeni Zelandalı işçi Mike Mckay'ın, uçağı Vietnam yakınlarında gördüğünü söylediğini anlattı. Mckay'ın iddiasına göre uçak kontrolden çıktı ve düşmeye başladı.
Bir diğer gördü tanığı Latife Dalelah, uçağın suya düştüğü anı gördüğünü belirtiyor. İngiliz denizci Katherine Tee, Tayland'a doğru yol alırken yanan bir uçak gördüğünü öne sürüyor. Uçağı gördüklerini öne süren Malezyalı iki balıkçı ise uçağın Kota Bharu yakınlarında yere çakıldığını ifade ediyor. Geçtiğimiz günlerde Havacılık yazarı ve ödüllü gazeteci Christine Negroni, Kayıp Malezya Uçağı MH370'in denize çakıldığı anlarda canlı kalan tek kişinin yardımcı pilot olduğunu öne sürmüştü. Kazanın gerçekleştiği günden bu yana MH370'in akıbetini araştıran Christine Negroni, kalkıştan 30 dakika sonra uçakta basıncın alındığını ve bu sırada kaptan pilot Zaharie Ahmad Shah'ın kokpitteki lüks banyoda olduğunu iddia etmişti.
Basıncın alınmasının ardından uçakta yolculara yalnızca 15 dakika süre ile yetecek oksijen kaldığını söyleyen ve 'Yardımcı pilot saatlerce cesetlerle uçuş gerçekleştirdi' diyen Christine Negroni'ye göre kaptan pilot kokpite geri dönemedi ve yardımcı pilot Fariq Abdul Hamid uçağı Malezya'daki Langwaki Havalimanı'na indirmeye çalıştı. Kontrolsüz şekilde uçan uçak bir süre sonra okyanusa çakıldı.
Uydu verilerinden elde edilen bilgiler, 8 Mart 2014 tarihinde Güney Çin Denizi semalarında radardan kaybolan Malezya Uçağı MH370'in, hava trafik kontrol merkezi ile iletişimini kopardıktan sonra altı saat daha uçtuğunu ortaya koymuştu. Malezya hükümeti tarafından yürütülen resmi soruşturmada uçağın önce sola doğru hareket ettiği ve ardından Hint Okyanusu üzerinden Malezya'ya doğru bir istikamet izlediği sonucuna ulaşılmıştı. Uçakla son bağlantı, Hint Okyanusu'nun Avustralya kıyılarına yakın bir noktada kurulmuştu.
İlerleyen yıllarda iki geniş kapsamlı araştırma yapılsa da uçağa dair hiçbir iz bulunamadı.