MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KERRY İKLİM TÖRENİNE ÖZEL JETİYLE GİTMİŞ
Dünyadan
4 Şubat 2021 Perşembe 13:34

KERRY İKLİM TÖRENİNE ÖZEL JETİYLE GİTMİŞ

ABD Başkanı Joe Biden'ın İklim Değişikliği Özel Temsilcisi olarak atadığı John Kerry'nin, 2019'da İklim Liderliği ödülünü almak için İzlanda'ya 'özel jetiyle seyahat ettiği ortaya çıktı

Fox News'ün haberine göre, İzlanda'daki Kuzey Kutup Dairesinden ödül almaya jetiyle gitmesiyle ilgili sorular üzerine John Kerry, karbon salınımının dengelenmesi isteniyorsa, özel jet kullanmasının iklim savaşını kazanma konusunda kendisi için tek seçenek olduğunu savundu.

Eski ABD Başkanı Obama döneminde Dışişleri Bakanı olarak Paris Anlaşmalarını müzakere ettiğini hatırlatan Kerrey, "Yıllardır bu mücadelede varım. Çin Devlet Başkanı Şi (Cinping) ile Paris’e gidebilmek, onu masaya oturtabilmek için müzakerelerde bulundum. Eğer yolculuk zaman alacaksa, okyanusa yelken açamam. Bir şeyleri halledebilmek ve insanlarla görüşmek için uçmak zorundayım." ifadesini kullandı.

Haberde Kerry'nin özel jet kullanmasının daha önce ABD basınında yer almadığı bilgisi paylaşıldı. Kuzey Kutup Dairesi Yuvarlak Masa toplantısına başkanlık eden Ólafur Ragnar Grímsson, Kerry'yi özel jetiyle ödül almaya gittiği için eleştirdi.

Özel jetlerin ticari uçuşlara göre yolcu başına 40 kat daha fazla karbon saldığı tahmin ediliyor. Özellikle küresel ısınma konusunda çokça zararlı olduğu ifade edilen özel jetlerin kullanılmaması konusunda tavsiyeler veriliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air