MENÜ
İstanbul 16°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KOWNATZKI: 10 GÜNDE TOPARLANDIK
Havacılık Haberleri
15 Mart 2023 Çarşamba 12:10

KOWNATZKI: 10 GÜNDE TOPARLANDIK

Türk Hava Yolları ile Lufthansa’nın ortak kuruluşu SunExpress'in CEO’su Max Kownatzki, Türkiye’de meydana gelen yıkıcı depremler sonrası kısa bir düşüşün ardından bu ay yaz rezervasyonlarının arttığını açıkladı.

Kownatzki, Türkiye’de 48.000’den fazla insanın hayatını kaybettiği büyük depremlerin ardından birkaç gün içinde uluslararası talebin yüzde 50-52 düştüğünü söyledi. Ancak hızlı bir geri dönüş yaşandığını ve talebin arttığını belirten Kownatzki, ”10 günlük bir düşme oldu ama sonra toparlandı. Bu da bize Türk halkının dayanışma duygusunu gösteriyor. Turistik rezervasyonlar olarak da normal seviyelere döndük. Şu anda 2019 rakamlarının üzerinde gidiyoruz.“ dedi.

Max Kownatzki, yaşanan yıkıcı depremlerin Sunexpress’in 2023 yolcu sayısı ve büyüme hedeflerini nasıl etkileyeceği ile ilgili sorumuz üzerine, “Talep yükseldi, özellikle Türk Rivierası bölgesinde. Turizm seyahatlerinde düşüş daha az oldu, etnik ve aile ziyaretlerinde daha ziyade yaşandı düşüş. Türk Rivierası’na olan talep bizim rakamlarımızı yükseltiyor. Hatay Havalimanı pisti onarılıp havalimanı açıldıktan sonra düzenli seyahat yapanlar artıyor. Sunexpress olarak bölgeye insani destek ve yardım sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

2023 HEDEFİ 12 MİLYON YOLCU

Bu yıl yüzde 70’i turistik amaçlı 12 milyondan fazla yolcu taşımayı hedeflediklerini belirten Kownatzki, “Mart ayı başındaki rakamlarımıza göre, geçen yıla göre yüzde 60 daha yüksek ön rezervasyonlarımız oldu. Hedefimiz 12 milyon yolcu taşımak. Kendimizi Türkiye’nin turizm elçisi olarak görüyoruz” dedi.

Sunexpress Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Eminoğlu - Haberair.com Genel Yayın Yönetmeni Süleyman ŞEN - SunExpress Genel Müdürü Max Kownatzki

Sunexpress, bu yıl koltuk kapasitesini yüzde 13 artırarak 26 yeni hat daha ekleyecek. Şirket, bu sezon 66 uçaklık bir filo ile faaliyet gösterecek.

Haberair.com

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air