MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ
Havacılık Haberleri
4 Ocak 2021 Pazartesi 11:15

KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİ

Turkish Cargo’ya ait, İstanbul-Almatı-Guangzhou seferini yapacak TK6220 sefer sayılı, Boeing 777-F tipi kargo uçağı, Atatürk Havalimanı'ndan kalkışta kuş sürüsüne girdi. Radomu hasar alan uçak geri döndü

Turkish Cargo'ya ait İstanbul Atatürk Havalimanı-Almatı-Guanghzou seferini yapan uçağı kalkıştan kısa bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Uçak havada yakıt boşalttıktan sonra Atatürk Havalimanı'na acil iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Turkish Cargo'ya ait TK-6220 sefer sayılı, Boeing 777-F tipi kargo uçağı, saat 08.40'da Almatı seferini yapmak üzere havalandı. Uçak havalandıktan bir süre sonra kuş sürüsüne girdi. Bunun üzerine uçağın kaptan pilotu Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesiyle irtibata geçerek acil iniş izin istedi. Uygun iniş ağırlığına ulaşabilmek için Marmara Denizi üzerinde tur atarak yakıt boşaltan uçak, Atatürk Havalimanı'na güvenli bir şekilde iniş yaptı.

Kuş çarpması nedeniyle uçağın radarının bulunduğu ve radom olarak adlandırılan burun kısmında ezilme meydana geldi. Ayrıca kanat ve motor kaplamalarında kan izleri olduğu görüldü.

Uçak seferden alınarak bakım için hangara çekildi.

İŞTE KUŞ SÜRÜSÜNE GİRDİKTEN SONRA GERİ DÖNEN UÇAĞIN GÖRÜNTÜSÜ...

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air