MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
LATAM AIRLINES İFLAS ERTELEMEYE BAŞVURDU
Havacılık Haberleri
26 Mayıs 2020 Salı 14:45

LATAM AIRLINES İFLAS ERTELEMEYE BAŞVURDU

Güney Amerika'nın en büyük hava yolu şirketi Latam Airlines, iflas erteleme başvurusunda bulundu

Pandeminin yeni merkezi olan Güney Amerika’da seyahat kısıtlamaları sebebiyle dünyanın pek çok noktasına uçuş gerçekleştirilemiyor. Şirkette 30 binin üzerinde çalışan bulunuyor.

2018 yılında 9 milyar dolar ciro yapan Şili merkezli Güney Amerika’nın en büyük hava yolu şirketi LATAM Airlines iflas erteleme başvurusunda bulundu. Havayolunun Kolombiya, Ekvator, Şili, Peru ve ABD operasyonları için iflas erteleme başvurusu yapıldı. Firmanın hissedarı olan Cuerto ve Amaro ailelerinin yanı sıra Katar Hava Yolları da 900 milyon dolara yakın finansman sağlayarak borçların bir kısmını döndürmek için kaynak ayırmıştı.

LATAM Airlines’tan yapılan açıklamada, Arjantin, Brezilya ve Paraguay’daki operasyonların devam edeceği açıklandı. LATAM Airlines 2012 yılında Şili’deki LAN Hava Yolları ve Brezilya’daki TAM Hava Yolları’nın birleşmesi sonucunda kuruldu. LATAM Airlines Group S.A.'nın merkezi Santiago Şili'de bulunuyor. Havayolu, Latin Amerika'daki en büyük havayolu olarak kabul ediliyor. Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Ekvador, Paraguay ve Peru'da şubeleri bulunuyor. Firmanın en büyük ikinci hissedarı ABD’li Delta Airlines. Şirkette 30 binin üzerinde çalışan bulunuyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air