Alman hava yolu şirketi Lufthansa, operasyonel nedenlerle yaklaşık 10 yıl önce ara verdiği Münih-İstanbul uçuşlarını yeniden başlattı. Münih’ten havalanan ilk uçak, İstanbul Havalimanı’nda törenle karşılandı.
İlk Sefer A320neo ile gerçekleşti
Lufthansa Hava Yolları’na ait Airbus A320neo tipi, LH-1742 sefer sayılı uçak, Münih Franz Josef Strauss Havalimanı’ndan 180 yolcusu ile sabah saatlerinde havalanarak İGA İstanbul Havalimanı’na indi. Uçak törenle karşılanırken, ilk sefer onuruna İGA yetkilileri yolcuları terminal binasında çiçeklerle karşıladı. Yolculara yiyecek ve içecek ikramında bulunuldu.

Her gün sefer yapacak
Havacılık dünyasında “connectivity” (bağlanabilirlik) açısından kritik öneme sahip olan bu rota, haftanın 7 günü karşılıklı olarak operasyon merkezleri arasında köprü kuracak. Yeni seferlerin, Türkiye ile Avrupa arasındaki hava trafiğini güçlendirmenin yanı sıra, Münih üzerinden gerçekleşecek aktarmalı uçuşlar için de yolculara geniş bir yelpaze sunması bekleniyor.

Lufthansa, yaklaşık 10 yıl önce İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan günde iki kez gerçekleştirdiği Münih seferlerini durdurma kararı almıştı.