MENÜ
İstanbul
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
MELVIN TAN: BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM
Havacılık Haberleri
24 Mart 2026 Salı 17:38

MELVIN TAN: BURADA BULUNMAKTAN ÇOK MUTLUYUM

Singapur Hava Yolları’nın yeni Türkiye Genel Müdürü Melvin Tan, önceliklerinin haftada 4 kez yapılan Singapur-İstanbul seferlerini artırmak ve Türk pazarını anlayarak, buradaki varlıklarını güçlendirmek olduğunu açıkladı.

Singapur Hava Yolları’nın yeni Türkiye Genel Müdürü Melvin Tan, göreve başlaması nedeniyle Türk havacılık basını ile bir kahvaltılı tanışma toplantısında buluştu.

2013 yılında girdiği Singapur Hava Yolları’nda sırasıyla Singapur merkez ofiste, sonra Çin, Kamboçya ve son olarak Nepal’de çalışan Tan, 19 Ocak’ta Türkiye’ye geldi. “İstanbul’a geldiğim için çok mutluyum” diyen Tan, “Amacım buradaki varlığımızı artırmak, hem buraya gelen misafirleri hem de buradan giden misafirleri en iyi şekilde ağırlamak. Onlara Singapur Hava Yolları tecrübesini yaşatmak. İş birliklerine çok açığım hem partnerlerimizle hem de sizin gibi medyadaki dostlarımızla olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

SAVAŞ YOLCU SAYISINI ARTIRDI

Tan, Genel Yayın Yönetmenimiz Süleyman ŞEN’in “Orta Doğu’daki savaş uçuşlarınızı nasıl etkiledi? Yolcu sayısı azaldı mı yoksa arttı mı? Uçuş rotalarınızda değişiklik oldu mu, maliyetler ve Singapur Changi Havalimanı’ndaki aktarma sayıları arttı mı? “ şeklindeki sorusu üzerine,

“İstanbul operasyonlarımız yolcu sayısı olarak olumlu yönde etkilendi. Çünkü kalan yolcuları, özellikle ülkelerine veya gitmek istedikleri yere gitmek isteyen yolcuları diğer hava yolları maalesef gidemediği için yolcu sayılarında bir artış oldu. Rota olarak biz zaten uzun süredir bu bölge üzerinden, İran hava sahası üzerinden uçmuyoruz. O yüzden rotalarımızda hiçbir değişiklik olmadı. Maliyet açısından evet, şu anda elimizde net veri yok ama son zamanlarda yakıta gelen fiyat artışlardan dolayı etkilendi. Yakıt, hava yollarının en önemli masraflarından, kalemlerinden biri. Changi Havalimanı’nda evet, yolcu sayışlarında artış oldu.  Sadece Türkiye’den değil, bütün yerlerden kalan yolcular, hem oraya dönecek olan hem de tatil için gitmek isteyen yolcuları Changi üzerinden taşıma imkanımız olduğu için Changi Hava Limanı’nda yolcu sayısında artış oldu. “ cevabını verdi.

‘BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ SEFERLERİ ARTIRMAK’

Singapur Hava Yolları şu anda Singapur ile İstanbul arasında haftada 4 sefer yapıyor. Airbus 350 tipi uçaklarla yapılan seferleri artırmak için çalışacaklarını söyleyen Tan, “Birinci hedefimiz bütün ekiple beraber çok fazla çalışarak seferleri artırmak. Birinci önceliğimiz bu.

İkinci önceliğimiz, daha doğrusu öncelikli stratejimiz de Türk pazarını anlamak, buradaki varlığımızı güçlendirmek, bunu da Türk müşterilere nasıl daha fazla ulaşabiliriz, onların bizimle uçmalarını sağlayabilir? Buna odaklanıyoruz. Biraz önce bahsetmiştik vize meselesini. Malüm biliyorsunuz, vize son dakika başvuru oluyor. Ve vize onaylandıktan sonra birçok insan biletini alıyor çünkü onaylanmama ihtimali var. Son dakikaya kalınca da bilet fiyatları artıyor. Biz diyoruz ki, müşterilerimize garanti veriyoruz; siz kampanya çıktığı zaman önden biletinizi alın, hiç merak etmeyin o iş bizde. Vizeniz onaylanmazsa size sonuna kadar iade ediyoruz veya bir Türkçe web sitesi başlatacağız inşallah. O da yine buradaki müşterilere daha fazla ulaşmak, onlara çözüm ulaştırmak için. İkinci önceliklendirme, pazarı anlamak ve pazara yönelik sorunları çözmek.” şeklinde konuştu.

Süleyman ŞEN-Haberair.com

Singapore Airlines Pazarlama Müdürü Derya Pekruh Gerçeker, hava yolunun filo yapısı, koltuk konfigürasyonları, yeni uygulamaları ve Türkiye seferleri ile ilgili bilgi verdi.

Singapur Hava Yolları Türkiye ekibi

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2026 Haber Air