MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
‘MRIYA’NIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI
Havacılık Haberleri
26 Mart 2022 Cumartesi 15:56

‘MRIYA’NIN YENİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225 ‘Mriya’, Ukrayna’daki savaşta ağır hasar alarak kullanılamaz hale gelmişti. Mriya’nın yeni görüntüleri ortaya çıktı…

Bakım için Ukrayna’nın Gostomel Havalimanı’nda bulunan dünyanın en büyük kargo uçağı Antonov An-225 ‘Mriya’, Rus ve Ukrayna birliklerinin havalimanını ele geçirme çatışmaları sırasında ağır hasar almıştı. Bulunduğu hangar yıkılan efsane uçak, enkaz haline gelmişti.

Rus gazetecilerin çektiği ve yeni ortaya çıkan görüntüler, ne yazık ki tek örneği bulunan uçağın tamamen enkaza dönüştüğünü ortaya koyuyor. Geçtiğimiz günlerde Almanya’nın aslına sadık kalarak Antonov-225’i yeniden inşa edebileceği şeklinde haberler yayınlanmıştı.

Uçağı görüntüleyen Rus televizyon muhabiri, dünyada sadece bir tane üretilmiş bulunan uçağın Ukrayna topçularının saldırısı sonucu yandığı söylüyor. Daha önce bir başka Rus gazeteci yine Ukrayna topçusunu suçlamıştı. Ukrayna tarafı ise efsane uçağın yok olmasından Rus birliklerini sorumlu tutuyor.

'Mriya' Ekim 2021'de İstanbul Havalimanı'na inmişti

Üretimi 1988 yılında tamamlanan ve ilk olarak "Buran" uzay mekiğini taşımak için üretilen "Mriya" isimli Antonov An-225, An-124’ün geliştirilmiş modeli idi. Kargo taşımacılığında kullanılan bu uçaktan bugüne kadar sadece 1 adet üretildi.

İşte Ukraynaca’da ‘Hayal’ anlamına gelen Mriya’nın yeni görüntüleri…

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air