MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
MS-21 2025’TE MÜŞTERİLERE TESLİM EDİLECEK
Havacılık Haberleri
21 Mart 2024 Perşembe 10:01

MS-21 2025’TE MÜŞTERİLERE TESLİM EDİLECEK

Rus yapımı MS-21 yolcu uçaklarının havayolu şirketlerine ne zaman teslim edileceği merak ediliyor. Rus uzman bu konuda net bir tarih verdi: İlk MS-21 yolcu uçakları 2025’te müşterilerine teslim edilecek

Jukovskiy Merkezi Aerohidrodinamik Enstitüsü Genel Direktör Yardımcısı Mihail Ziçenkov, ilk MS-21 uçaklarının 2025 yılında müşterilere teslim edileceğini açıkladı.

Jukovskiy Merkezi Aerohidrodinamik Enstitüsü (TsAGI) Genel Direktör Yardımcısı Mihail Ziçenkov, Sputnik’e verdiği demeçte, ilk MS-21 yolcu uçaklarının gelecek yıl Rus havayolu şirketlerine teslim edilmesinin planlandığını söyledi.

Ziçenkov, “Bildiğim kadarıyla gelecek yıl SJ-100'ün sertifikasyonunun tamamlanması planlanıyor ve aynı dönemde ilk MC-21 uçakları da kademeli olarak müşterilere, yerli havayolu şirketlerine teslim edilmeye başlanacak” dedi.

Ziçenkov, TsAGI'nin şu anda uçağın geliştiricisi ‘Yakovlev’ şirketi ile birlikte MS-21'in dayanıklılık testlerini yürüttüğünü kaydetti.

Suhoi Superjet 100 (SJ-100) ve MC-21 yolcu uçakları, Rus sivil havacılığının ana uçakları olmaları bekleniyor. (Sputnik)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air