Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu AYJET, kurulduğu günden beri hizmet verdiği İstanbul Şirinevler’deki binasından taşındı. Okul, artık faaliyetlerini Yenibosna’daki Aşçıoğlu Selenium Retro Projesi’nde sürdürecek.
AYJET, yeni merkezine taşınmasını bugün havacılık sektöründen davetlilerin katıldığı kokteylle kutladı. Konuklarını kapıda karşılayan AYJET Genel Müdürü Celal Cingöz, Okul Müdürü Naci Uçar ile İdari ve Satın Alma Müdürü Cemal Ersoy, öğrencilerin eğitim görecekleri sınıfları ve yeni merkezi gezdirdi.
“HER ŞEY HAYALLE BAŞLADI”
Davetlilere kısa bir konuşma yapan Genel Müdür Celal Cingöz, her şeyin hayalle başladığını belirterek, “Bizim de hayalimiz kendi tesisimizde eğitim vermekti. Yaklaşık 1 yıldır yaptığımız çalışmalar sonucunda E-5 hattı üzerinde, ulaşımın kolay olduğu mevkide kendi tesisimizin olmasını istedik. Bunun sonucunda Aşçıoğlu Selenium Retro Projesi’nde bu şansı yakaladık ve el sıkıştık. Sürecin içerisinde Aşçıoğlu Ailesi’ne teşekkür etmek istiyorum “ dedi.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür eden Cingöz şöyle konuştu:
“Özellikle SHGM’nin ruhsatlandırması ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınacak ruhsatlarla ilgili olarak her iki taraf da AYJET’e bakış açılarından dolayı bu süreci rahatlıkla atlattık. AYJET, 2005 yılından beri 72 dönem içiresinde yaklaşık 1000’in üzerinde mezun verdi ve şu anda 22 uçağı, 4 tane simülatörü ve 130 uzman personeli ile ülke sivil havacılığına hizmet vermeye devam ediyor. Başta Türk Hava Yolları, Sunexpress, Pegasus Havayolları ve Özyeğin Üniversitesi ile ortak çalışmalarımız devam ediyor. Uçuş eğitimindeki bu iş birlikleri, Türk Sivil Havacılığının gelişmesinde bize korkunç bir görev verdi. Görevi alırken hiçbir şeyden sakınmadık.
ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYDUK
Ortaklarımızın bazı itirazları olmasına rağmen elimizi taşın altına koyduk ve bütün paralarımızı yatırımlara gömdük. Bu işin olmazsa olmazı bu. Çünkü bunu kurarken hayallerimizden bir tanesi Ahmet Ergene Kaptanım da bilir, biz bu kadar büyüyeceğimizi planlamamıştık. Butik bir okul olalım, kendimize vakit ayıralım, 40 tane öğrenci yetiştirelim dedik ama daha okulun açılışını deklare ettiğimizde 40 tane öğrenci yazıldı. Paramız da yoktu, o 40 tane öğrencinin babaları verdi ve biz okulu kurduk. Şu anda 300’ün üzerinde öğrencimiz var, şartlar müsait olsa bunu daha da artırma yönünde sektörün bizi ittirdiğini ben görüyorum. Bu uğraşı içerisinde özellikle SHGM Genel Müdürü Bahri Kesici Bey’in ismini telaffuz etmek zorundayım. Kendisi gerçekten çözüm odaklı bize her konuda destek oldu ve desteğini sürdürüyor. Bu arada protokolümüz ve iş ortaklığı yaptığımız başta THY, Sunexpress, Pegasus ve Özyeğin Üniversitesi’nin değerli yöneticilerine burada teşekkür etmek istiyorum. Söz veriyorum, bu gönül birlikteliğimiz ve ortak sinerjiyle Türk Sivil Havacılığının ihtiyacı olan nitelikli pilotları yetiştirmeye devam edeceğiz. “
Süleyman ŞEN-Haberair.com