Türk Hava Yolları’nın İstanbul-Antalya seferini yapan ve indikten sonra taksi yolunda radar anten direğine çarparak ağır hasar alan uçağının taksi sırasında yanlış çizgiyi takip ettiği ortaya çıktı.
THY’nin bir dönem Hintli Air Indigo şirketine kiraladığı TC-LKD kuyruklu tescilli, Boeing 777-300ER tipi uçağı, dün büyük bir kaza atlattı.
İstanbul-Antalya seferini yapan uçak, piste iniş yaptıktan sonra park yerine gitmek üzere taksi yoluna girdi. Ancak uçağın pilotları taksi yolu üzerinde işaretli olan ‘D’ çizgisi yerine ‘C’ işaretini takip etti. Pilotlar yanlışlıkla mı ‘C’den döndü yoksa kule talimatı ile mi bu çizgiyi takip etti, yapılacak soruşturma sonucunda ortaya çıkacak.
THY uçağı, 36 metre genişliğindeki taksi yolunda orta çizgi ‘D’ yerine ‘C’yi takip edince sağ kanadını radar anten direğine çarptı. Kanadında ve gövdesinde yırtık oluşan uçaktaki hasar büyük. Tek sevindirici olan ise sonuçları çok daha ağır olabilecek olayda, kimsenin hayatını kaybetmemiş olması.

Kazada kimin hatalı olduğu, pilotların ifadelerinin alınması ve kule ile pilotlar arasındaki konuşmaların dinlenmesi sonucu ortaya çıkacak.
Boeing 777-300’ün kanat açıklığı 64.80 metre.
Haberair.com-ÖZEL