MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PİLOT YER GÖREVLİLERİNİ BÖYLE UZAKLAŞTIRMIŞ
Türkiye'den
12 Mayıs 2020 Salı 16:40

PİLOT YER GÖREVLİLERİNİ BÖYLE UZAKLAŞTIRMIŞ

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’un Lübnan’a kaçışı sırasında pilot B.K.S.’nin, MNG’nin arka hangarında kendisine bir zarf verileceğini söyleyerek olay yerindeki hizmet görevlilerini kaçışı görmemeleri için uzaklaştırdığı ortaya çıktı. Ghosn’un da kaçırıldığı müzik kutusunda 70 hava deliği açıldığı belirtildi

Japonya'da ev hapsinde tutulan Nissan’ın eski CEO’su Carlos Ghosn’un Lübnan’a kaçışıyla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Müzik kutusunda kaçırılan CEO’nun rahat nefes alabilmesi için kutuda yaklaşık 70 hava deliği açıldığı, şüphe uyandırmamak için uçağın Beyrut’a İstanbul üzerinden aktarmalı gittiği öğrenildi.

70 HAVA DELİĞİ AÇILMIŞ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 31 Aralık 2019 günü bir twitter kullanıcısının, Carlos Ghosn’un kaçırıldığı iddiasını paylaşmasıyla soruşturmayı başlattığı öğrenildi. İddianamede, müzik kutusu içerisinde kaçırılan Ghosn'un iki adet müzik kutusu ile uçağa bindiği ve kutu içerisinde rahat nefes alması amacıyla yaklaşık 70 hava deliği açtıkları tespit edildi.

PİLOT ZARF BAHANESİYLE GÖREVLİLERİ OYALAMIŞ

İddianamede ayrıca operasyon müdürü O.K.’nin 30 Aralık 2019 tarihinde saat 04.27 sıralarında Atatürk Havalimanı’na geldiği ve 05.11 sıralarında pasaport kontrolünden geçtiğinden sonra apron tarafına geçtiği, Osaka’dan gelen uçağın 05.30 sıralarında özel şirketin hangarı önüne yaklaştığı ve O.K’nın de bir otomobille uçağın yanına gittiği belirtildi. Çalışan F. T'nin, yolcu olarak gelen şüpheliler Taylor ve Zayek'i uçaktan alarak terminale bıraktığı, ardından uçaktan inen pilot B.K.S.'nin, MNG’nin arka hangarında kendisine bir zarf verileceğini söyleyerek iki hizmet görevlisini oradan uzaklaştırmış.

DİKKAT ÇEKEN HESAP HAREKETLERİ

Ayrıca iddianamede 6 aylık hesapları incelenen O.K.’nın 216 bin 800 euro ve 66 bin 900 dolarlık 11 ayrı hesap hareketi gözlemlendi ve nakit girişleri yapıldı. Bunlar O.K'ya sorulduğunda, bunun diğer firmalardan alacağı olduğunu ve bunu da resmi bir şekilde belgeleyemeyeceğini ifade etti. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air