MENÜ
İstanbul 21°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PAKİSTAN TUSAŞ’LA UYDU GELİŞTİRECEK
Savunma
27 Ocak 2022 Perşembe 08:50

PAKİSTAN TUSAŞ’LA UYDU GELİŞTİRECEK

TUSAŞ, Pakistan Uzay ve Üst Araştırma Komisyonu (SUPARCO) ile uydu alanında iş birliği anlaşması imzaladı.

TUSAŞ, 5 ana iş kolundan biri olan Uzay Sistemleri için çalışmalarını süratle sürdürüyor. Small GEO Uydusu'nun Arjantin'e ihraç eden TUSAŞ, bu alandaki ihraç faaliyetlerine ilave olarak iş birliklerini de arttırıyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre; TUSAŞ, son olarak Pakistan Uzay ve Üst Araştırma Komisyonu (SUPARCO) ile uydu alanında iş birliği anlaşması imzaladı.

Açıklamada, "Anlaşma kapsamında elektrikli haberleşme uyduları ve diğer uzay projelerine yönelik ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. İki ülke için hayırlı olmasını dileriz." ifadelerine yer verildi.

TUSAŞ, şu ana kadar Small GEO, GÖKTÜRK-1, GÖKTÜRK-2 ile TÜRKSAT-6A uydularının geliştirme faaliyetlerinde aktif olarak görev aldı. Şirket, GÖKTÜRK-3 ile GÖKTÜRK-1 Yenileme uyduları için çalışmalarını ise halihazırda sürdürüyor. İhracat pazarında ise Small GEO öne çıkıyor.

TUSAŞ’ın resmi twitter hesabından yapılan paylaşımda, “Pakistan Uzay ve Üst Araştırma Komisyonu (SUPARCO) ile uydu projeleri geliştirmek için iş birliğine imza attık. Anlaşma kapsamında elektrikli haberleşme uyduları ve diğer uzay projelerine yönelik ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. İki ülke için hayırlı olmasını dileriz” denildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air