MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PARİS AIRSHOW ‘DA TUSAŞ’IN GURUR GÜNÜ
Havacılık Haberleri
17 Haziran 2019 Pazartesi 13:55

PARİS AIRSHOW ‘DA TUSAŞ’IN GURUR GÜNÜ

Milli Muharip Uçağımızın birebir modelinin ilk kez sergilendiği Paris Airshow’da TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, MMU için “Avrupa’daki en iyi savaş uçağı olacak” dedi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), Milli Muharip Uçak’ın (MMU) birebir modelini ilk kez bugün başlayan ve 23 Haziran’a kadar sürecek Uluslararası Paris Airshow’da sergilemeye başladı. Fransa’nın Paris Le Bourget Havalimanında düzenlenen Uluslararası Paris Airshow’da TUSAŞ, ilk kez görücüye çıkan MMU modelinin dışında ATAK, ANKA, HÜRJET ve GÖKBEY ürünlerini sergiliyor. ATAK helikopteri ise tüm fuar boyunca uçuş gösterisi yapacak.

Milli Muharip Uçağımızın birebir modelinin ilk kez sergilendiği Paris Airshow’da TUSAŞ Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, MMU için “Avrupa’daki en iyi savaş uçağı olacak” dedi.

TRT Haber, fuarda sergilenen ve yaklaşık 5 ayda hazırlanan savaş uçağının modelini görüntüledi. Fuarda, uçağın birebir ölçekli dış geometri modeliyle motor yerleşimi, dahili silah yuvalarının yerleri, kokpit konsepti ana hatlarıyla görülebiliyor.

Fuarda milli savaş uçağı büyük ilgi gördü. Pek çok ülkenin hava kuvvetlerinden yetkililer uçağın tanıtıldığı alana gelerek açılışta hazır bulundu, projeden bilgiler aldı. Fuar'da konuşan TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Avrupa'nın en büyük savaş uçağını 10 sene geçmeden hava kuvvetlerimize teslim edeceğiz." dedi.

UÇAĞIN BAZI ÖZELLİKLERİ

Türkiye'nin ilk yerli uçağının kanat açıklığı 12 metre, uzunluğu ise 19 metre. Uçaklarda, tamamen yerli mühimmat kullanılacak. Projenin yerli paydaşları arasında ASELSAN ve TÜBİTAK da bulunuyor. Türkiye; ABD, Rusya ve Çin'den sonra 5. nesil muharip savaş uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip 4. ülke oldu. Milli Muharip Savaş Uçağı, 2030'lu yıllardan itibaren kademeli olarak devreden çıkarılması öngörülen F-16 savaş uçaklarının yerini alacak.

İlk etapta 6 geliştirme aracı hazırlanacak ve seri üretime geçilecek. Seri üretime kadar 400 adetlik uçak siparişine ulaşılması öngörülüyor.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air