MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PEGASUS AIRBUS'TAN İLK KEZ E-TESLİMATLA UÇAK ALDI
Havacılık Haberleri
22 Nisan 2020 Çarşamba 10:40

PEGASUS AIRBUS'TAN İLK KEZ E-TESLİMATLA UÇAK ALDI

Airbus, yeni teslimat modeli ‘e-teslimat’ ile Covid-19 koşullarında iş sürekliliğini sağlıyor

Airbus, Covid-19 koşullarında küresel endüstriyel akışta operasyon devamlılığını sağlamak ve müşteri taleplerini karşılamak amacı ile ‘e-teslimat’ adı altında yeni dijital teslimat sürecini hayata geçirdi. Pegasus Havayolları, dünyada bu yeni teslimat modeli ile bir Airbus uçağı teslim alan ilk havayolu oldu.

Airbus, Covid-19 pandemi koşullarına sağlık ve güvenlik gereksinimlerini uyarlayarak hayata geçirdiği yeni ‘e-teslimat’ platformu sayesinde çevrimiçi sözleşme modeli ile teslimatları uzaktan gerçekleştiriyor. Airbus bu sayede, mevcut koşullara rağmen teslimat akışının devamlılığını garantilerken, müşteri taleplerini de karşılamaya devam ediyor.

PEGASUS DÜNYANIN İLK HAVAYOLU OLDU

Airbus, ‘e-teslimat’ modeli ile Airbus A320 Ailesinden 3 adet uçağı Pegasus Havayolları’na teslim etti. Pegasus Havayolları, bu yöntem ile uçak teslimatının gerçekleştirildiği dünyanın ilk havayolu oldu. Airbus, ‘e-teslimat’ modeli ile önümüzdeki günlerde farklı müşterilerine yeni teslimatlar gerçekleştirmeye devam edecek.

Bu yeni e-teslimat yöntemi üç ana aşamadan oluşmakta:

1. Airbus’a (veya havayolu şirketi tarafından atanan yerel bir üçüncü tarafa) verilen teknik kabul tamamlama (Technical Acceptance Completion - TAC) görevleri; 2. Elektronik ünvan devri (elektronik Transfer-of-Title - ToT); ve 3. Özel uçuş (ferry flight) ve ardından uçağın müşterinin üssünde teslim alınması.

E-TESLİMAT SÜRECİ NASIL İŞLİYOR

TAC aşaması için havayolu, Airbus’ı kendi adına gerekli tüm eylemleri gerçekleştirmesi için yetkilendirebilir. Bunlar arasında zemin kontrolü, kabul testi uçuşu, kabul kılavuzları ve prosedürleri ve gerekirse küçük müdahaleler de yer almakta. Ardından ikinci aşamada Airbus ve müşterileri ekipleri, yeni bir güvenli sözleşme platformu olan ‘e-SalesContracts’ ile devir işlemini tamamlar. Bu yöntem, sözleşme işlemlerinin optimize edilmesini ve nerede olunursa olunsun kağıtsız taslak ve ticari teslimat dökümanlarından dijital imzaya kadar müzakere işlemlerinin daha basit ve gerçek zamanlı olarak sanal ortamda gerçekleştirilmesini sağlıyor. Bu platform, müşterinin kendi personelinin Airbus teslimat merkezinde fiziksel olarak bulunma ihtiyacını da ortadan kaldırır. TAC ve ToT aşamaları tamamlandıktan sonra, müşterinin kendi uçuş ekibi (veya atanmış bir üçüncü taraf), sağlık açısından güvenlik koşullarının sağlandığı özel bir uçuş ile teslimat merkezine ulaşır. Burada sterilize edilmiş uçağı teslim alır ve bu uçak ile kendi üssüne geri döner.

e-teslimat, mevcut Covid-19 krizi sırasında güvenli bir şekilde iş sürekliliği sağlama aracı olmasının yanı sıra, özellikle gelişmiş iş akış verimliliği, esneklik, şeffaflık ve daha çevre dostu, hızlı ve samimi bir müşteri deneyimi sunan yeni dijital yöntemleri bakımından da Airbus ve müşterileri için ileriye dönük bir işbirliği modeli haline gelebilir.

Özel Covid-19 Güncellemesi

Airbus Müşteri Hizmetleri ekibi, Covid-19 sürecinde filoları yerde bekleyen müşterilerini desteklemek için olanca gücüyle çalışıyor ve uygun bakım tavsiyeleri veriyor. Dönem, olağanüstü tedbirlerin alınmasını gerektirdiğinden operatörlerinin güvenlik seviyelerini korurken, pragmatik destek de sağlıyor. Tüm bunların sonucunda da havayollarının büyük ve ani bakım gerektiren iş yükünü azaltırken gerektiğinde de uçakların bakımlarıyla ilgili hızlı bir şekilde geri dönüş yapılmasını sağlıyor.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air