MENÜ
İstanbul 15°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK
Havacılık Haberleri
28 Mart 2024 Perşembe 16:52

PEGASUS BOEING 737 FİLOSUNU TUTACAK

Pegasus Hava Yolları, artan talebi karşılamak için Boeing 737 filosunu elinde tutma kararı aldı. CEO Güliz Öztürk, "Tek tip bir filoya doğru gidiyorduk. Ancak, bu büyüme ve bu büyüklükle, iç analizimizi ve fizibilitemizi yaptık ve dokuz Boeing uçağını tutmaya karar verdik" dedi.

Bloomberg News'un haberine göre Pegasus Hava Yolları, gelecek yıldan itibaren sadece Airbus uçaklarını işletmeye yönelik önceki planından uzaklaşacak. İcra Kurulu Başkanı Güliz Öztürk, "Tek tip bir filoya doğru gidiyorduk. Ancak, bu büyüme ve bu büyüklükle, iç analizimizi ve fizibilitemizi yaptık ve dokuz Boeing uçağını tutmaya karar verdik. Maliyet açısından, karmaşıklık açısından yönetilebilir" dedi.

Öztürk'e göre Pegasus, eski nesil 737 NG'lerini 2025 yılına kadar aşamalı olarak elden çıkarmayı planlamıştı ancak artan seyahat talebinin yanı sıra üreticilerin yeni uçakların teslimatını geciktirmesi ve bunun sonucunda kira oranlarının artması, havayolu şirketinin bu planları 2029 yılına ertelemesine neden oldu.

Wizz Air ve Türk Hava Yolları, Pratt & Whitney motorlarındaki inceleme ve onarımlar nedeniyle bu yaz A320neo uçaklarını yere indirmek zorunda kalırken, Ryanair de 737 Max jetlerinin geciken teslimatları nedeniyle yaşadığı hayal kırıklığını defalarca dile getirdi. Pegasus, yere indirmelerden etkilenmeyen A320neo jetlerinde CFM International türbinlerini kullanıyor.

Öztürk, Boeing ve Airbus dar gövde filosunu işletmeye devam etmeyi planladığı için gelecekte 737 Max satın almayı göz ardı etmedi. Halihazırda 68 adet A321neo jet siparişi bulunan havayolu şirketi, daha önce yaptığı açıklamada önümüzdeki on yıl içinde teslim edilmek üzere yeni uçak siparişi vermeyi düşündüğünü belirtmişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air