Pegasus Hava Yolları, alınan özel izinle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sonsuzluğa uğurlanışının 86. yılında, dünyaya geldiği şehir olan Selanik’e bir basın gezisi düzenledi. Cumhuriyet’in 100. Yılında filoya katılan, kuyruğunda Atatürk’ün silueti ve imzasını taşıyan ‘Cumhuriyet’ uçağıyla yapılan özel seferle Selanik’e giden Pegasus yönetimi ve basın mensupları, Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ederek, çelenk bıraktı, Ata’ya özlem ve şükran duygularını dile getirdi.
Pegasus Hava Yolları CEO’su Güliz Öztürk, şehrin sahil bölümünde yer alan tarihi bir restoranda öğle yemeğinden önce 2024 yılına ilişkin genel değerlendirme yaptı, şirketin 2025 hedefleri hakkında bilgiler verdi. Öztürk, Pegasus’un 35’i iç hat olmak üzere 144 noktaya uçtuğu bilgisini paylaştı, yurt dışında büyümeye devam edeceklerini, özellikle Baltık Bölgesine, Türkmenistan ve Özbekistan gibi Orta Asya ülkeleri ile İtalya, İspanya ve Cezayir’e uçmak istediklerini açıkladı. Öztürk, “6 saatlik menzilde uçulabilecek 500 nokta var. Biz 144’üne uçuyoruz” dedi.
Peki interlandı ile birlikte yaklaşık 1.2 milyon nüfusa sahip olan Selanik’e ancak özel izinle uçan Pegasus Hava Yolları, Selanik’e neden uçmuyordu, uçma planları var mıydı?
Bu soruyu Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet T. Nane’ye yönelttim. Mehmet Nane çok çarpıcı bir cevap verdi: “Biz uçmak istiyoruz. Atina’ya uçuyoruz ancak Selanik’e Aegean Havayolları engel oluyor, baskı yapıyor. Eskiden bu kadar güçlü değillerdi ama artık güçlüler. Selanik’e bu yüzden uçmuyoruz.”
Aegean Airlines, Yunanistan'ın yolcu sayısı, uçak sayısı ve uçuş noktası sayısı bakımından en büyük havayolu şirketi konumunda. 2010 yılından bu yana Star Alliance üyesi. Şirket, Atina ile Selanik'ten yurt içi ve yurt dışı noktalara tarifeli ve tarifesiz (charter) uçuşlar düzenliyor.
Süleyman ŞEN-Haberair.com/Selanik