MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
PUTİN PİLOTLARI 'KAHRAMAN' İLAN ETTİ
Dünyadan
17 Ağustos 2019 Cumartesi 09:59

PUTİN PİLOTLARI 'KAHRAMAN' İLAN ETTİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, acil iniş yaparak uçağı mısır tarlasına indiren 41 yaşındaki pilot Damir Yusupov'u "Rusya’nın Kahramanı" ilan etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 233 kişiyle birlikte kalkıştan kısa bir süre sonra iki motoruna kuş girmesi sonrası Moskova yakınlarına inişi gerçekleştirilen uçağın pilotu Damir Yusupov'u (41) ‘Rusya’nın Kahramanı’ ilan etti.

Konuyla ilgili gerekli dosyaları imzaladığını belirten Putin, “Uçağın kaptanı ve ikinci pilotuna ‘Rusya’nın Kahramanı’ ünvanı verilirken kabin çalışanlarına da 'Cesaret Nişanı' verildi” ifadelerini kullandı. Putin, uçağı mısır tarlasına indiren pilotlar Damir Yusupov ve Georgi Murzin’e ‘Rusya Kahramanları’ ünvanını verdi. Putin, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında, “Bilindiği gibi Jukovskiy Havalimanı’nda acil iniş gerçekleştiren uçağın mürettebatının ödüllendirilmesi emrini imzaladım” dedi. Ural Havayolları pilotlarının eğitim kalitesinin tatmin edici olduğunu kaydeden Putin, bu tür olayların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

226 yolcu ve 7 mürettebatı bulunan Ural Havayollarına ait yolcu uçağının motoruna kalkışından kısa bir süre sonra kuş girmişti. Motorları zarar gören uçak Moskova yakınlarındaki Zhukovsky Uluslararası Havaalanı yakınlarındaki bir mısır tarlasına acil iniş yapmak zorunda kalmıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air