MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RED BULL’DAN ÇILGIN BİR UÇUŞ DAHA
Havacılık Haberleri
15 Mart 2023 Çarşamba 22:24

RED BULL’DAN ÇILGIN BİR UÇUŞ DAHA

Dünyaca ünlü Avusturyalı enerji içeceği ve sportif organizasyonlar düzenleyen markası Red Bull, inanılmaz bir gösteriye daha imza attı. Firma, Dubai’nin simgelerinden Burj Al Arab Oteli’nin üstündeki helikopter pistine uçak indirdi.

Polonyalı akrobasi, yarış ve havayolu pilotu Luke Czepiela, bu tarihi uçuşu mümkün kılmak için CubCrafters mühendislerinden oluşan bir ekip, ünlü Amerikalı havacılık mühendisi ve uçak üreticisi Mike Patey ile birlikte uçakta bir dizi değişiklik yaparak uçağın ağırlığını 425 kilograma düşürdü. Ana yakıt tankını da arkaya taşıdı. Czepiela, bu tarihi inişi yapabilmek için yerde çizdiği 27 metrelik daireye 650’den fazla iniş denemesi yaptı.

TARİHE GEÇTİ

Sıra tarihi uçuşa geldiğinde ise iki defa pisti pas geçti, üçüncü denemede ise 56 katlı Burj Al Arab Oteli’nin 27 metrelik helikopter pistine inerek 20 metre 76 santimetrede uçağı durdurmayı başardı. Tarihi gösteri alkışlarla karşılanırken, Luke Czepiela motora tam güç vererek hızlandı ve Burj Al Arab’tan tekrar havalandı. Uçak kısa bir süre burun aşağıya inerken hızının artırmasıyla hızla yükseldi. Uçağın motorunun gücünü artırmak üzere yakıtına nitro eklendi.

ÇATALCA’DA TÜNELLERDEN DE GEÇMİŞTİ

Red Bull, Türkiye’de de çılgın bir gösteriye imza atmıştı. Red Bull pilotu Dario Costa, Çatalca’daki T1 ve T2 tünellerinden uçakla 2.26 km’lik mesafeyi 43,44 saniyede geçmiş ve havacılık tarihinde yeni bir sayfa açarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air