MENÜ
İstanbul 10°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RIYADH AIR 39 DREAMLINER ALIYOR
Havacılık Haberleri
14 Mart 2023 Salı 23:53

RIYADH AIR 39 DREAMLINER ALIYOR

Son dakika… Kurulma aşamasında olan ve Orta Doğu’da tüm dengeleri değiştirme vizyonuyla yola çıkan Suudi Arabistanlı Riyadh Air, 121 adede kadar Boeing Dreamliner satın alma niyetini açıkladı.

Boeing ve Riyadh Air bugün, yeni Suudi Arabistan hava yolunun küresel lansmanını güçlendirmek ve dünyanın en verimli ve sürdürülebilir filolarından birini işletme hedefini desteklemek için 787 Dreamliner'ı seçtiğini duyurdu.

Suudi Arabistan Kamu Yatırım Fonu'na (PIF) ait olan Riyadh Air, 39 adet Boeing 787-9 satın alacağını ve ilave 33 adet 787-9 opsiyonu kullanacağını açıkladı. Başkent Riyadh merkezli Riyadh Air, Suudi Arabistan'ın hava taşımacılığı ağının büyümesinde önemli bir rol oynamayı planlıyor.

Bu anlaşma, Suudi Arabistan'ın ülkeyi küresel bir havacılık merkezine dönüştürmeye yönelik daha geniş stratejik planının bir parçası. Suudi Arabistanlı havayolları bugün, Boeing tarihinde değer bazında en büyük beşinci ticari sipariş olacak olan 121 adet 787 Dreamliner satın alma niyetini açıkladı. Bu, ülkenin 2030 yılına kadar 330 milyon yolcuya hizmet verme ve yılda 100 milyon ziyaretçi çekme hedefini destekleyecek.

SAUDIA FİLOSU DA BÜYÜYOR

Suudi Arabistan ve Suudi Arabistan Havayolları bugün, ulusal bayrak taşıyıcının uzun mesafeli filosunu 49 adet 787 Dreamliner seçeneğiyle büyüteceğini duyurdu. SAUDIA, küresel operasyonunu sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için Dreamliner'ın olağanüstü verimliliğinden, menzilinden ve esnekliğinden yararlanan 10 seçenekle birlikte 39 adet 787 satın almaya hazırlanıyor. Anlaşma hem 787-9 hem de 787-10 modellerini içerecek.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air