MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUS MUHALİF LİDER UÇAKTA FENALAŞMIŞTI
Dünyadan
21 Ağustos 2020 Cuma 11:26

RUS MUHALİF LİDER UÇAKTA FENALAŞMIŞTI

Zehirlenme şüphesiyle yoğun bakıma kaldırılan Rus muhalefet lideri Aleksey Navalny'nin sağlık durumunun istikrarsız olması nedeniyle tedavi için yurt dışına gönderilemeyeceği bildirildi

Navalny'nin basın danışmanı Kira Yarmysh, cuma günü sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Başhekim Navalny'nin buradan taşınamayacağını duyurdu. Durumu istikrarsız" ifadelerini kullandı.

Yarmysh, Navalny'nin şu an tedavi gördüğü Omsk'daki hastanede kalmasının hayatını tehlikeye attığını söyledi. Yarmysh hastanenin yeterli donanıma sahip olmadığını ve Navalny'e henüz bir tanı konmadığını ifade etti.

Almanya, zehirlenerek tedavi altına alınan ve şu an komada olduğu bildirilen Rus muhalefet lideri Navalny'i tedavi için ülkeye getirmeye hazır olduğunu açıklandı. Ülkeden bir uçak gönderilebileceği ve Berlin'deki bir hastanenin tedavisini üstlenmeye hazır olduğu belirtildi. Navalny'nin Almanya'ya transferi için çalışmalara başlanmıştı. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da önceki gün, ülkesinin zehirlenerek hastaneye kaldırılan Navalny'ye 'gerekli tüm yardımı' sunmaya hazır olduğunu bildirmişti.

HAVAALANINDA İÇTİĞİ ÇAYDAN MI ZEHİRLENDİ?

Navalny perşembe günü Sibirya'dan Moskova'ya dönmek üzere uçaktayken fenalaşarak acil bir inişle hastaneye kaldırılmıştı. Muhalefet, Aleksey Navalny'nin Kremlin tarafından zehirlendiğine inanıyor. Basın danışmanı Yarmysh Navalny'nin havaalanında içtiği çaya katılan zehir nedeniyle zehirlendiğini düşünüyor. Kaldığı hastanenin doktorlarıysa, zehirlenme de dahil olmak üzere çeşitli teorileri düşündüklerini söyleyerek kesin bir teşhis henüz koyamadı.(euronews)

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air