MENÜ
İstanbul 12°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUS YAPIMI SU-22 SURİYE'DE DÜŞÜRÜLDÜ
Dünyadan
15 Ağustos 2019 Perşembe 16:49

RUS YAPIMI SU-22 SURİYE'DE DÜŞÜRÜLDÜ

Suriye'deki muhalif gruplar ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib'in güneyinde Rus yapımı ve Esed rejimine ait Su-22 savaş uçağını düşürdü

Suriye'nin İdlib'deki muhalifler ile rejim karşıtı silahlı gruplar, İdlib ilinin güney kırsalında Beşşar Esed rejimine ait bir savaş uçağını düşürdü.

Hama ilinin kuzey kırsalı ve İdlib'in güneyine saldırı düzenlemeye çalışan Esed rejimine ait bir savaş uçağı, muhalifler ve rejim karşıtı silahlı gruplar tarafından hedef alındı. İdlib'deki muhalif gruplar ile rejim karşıtı silahlı grupların oluşturduğu ortak askeri operasyon grubu Fethi-il Mubin, İdlib'in güneyinde Temaniye beldesi yakınlarında Esed rejimine ait SU 22 tipi savaş uçağı düşürdüklerini açıkladı. Düşürülen uçağın pilotunun paraşütle Temaniye beldesi civarına inmesi sonrasında yakalandığı ifade edildi.

Hama ilinin doğu kırsalı ve İdlib'in güneyine saldırı düzenlemeye çalışan Esed rejimine ait L39 tipi bir savaş uçağı, 26 Aralık 2017'de Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) bileşenlerinden Özgür İdlib Ordusu tarafından vurulmuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air