MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RUSYA SEFERLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENTİSİ
Havacılık Haberleri
29 Mart 2023 Çarşamba 15:06

RUSYA SEFERLERİNDE BÜYÜK ARTIŞ BEKLENTİSİ

Rusya'dan Türkiye'ye uçak seferleri bu yaz yüzde 50'den fazla artacak. Yaz sezonunun zirvesi olarak kabul edilen Haziran-Ağustos döneminde, havayolu şirketlerinin Rusya ile Türkiye arasında haftada bin 150 ile bin 200 sefer gerçekleştirmesi bekleniyor

Turizm pazarına ve havacılık otoritelerine yakın iki kaynağın Rus İzvestiya gazetesine aktardığına göre, önümüzdeki yaz sezonunun zirve yapacağı Haziran-Ağustos döneminde havayolu şirketleri Rusya ile Türkiye arasında haftada bin 150 ile bin 200 sefer gerçekleştirecek.

Geçen yaz sezonunda hem Rus hem de Türk havayolu şirketleri tarafından haftada toplam 750 ile 850 sefer yapıldığına dikkat çeken kaynaklar, buna göre bu yıl uçuşlarda yüzde 40-60 oranında artış olacağını ifade etti. Yetkililer ayrıca uçak seferlerinin üçte ikisinin (haftada yaklaşık 750 sefer) Rus havayolu şirketleri tarafından, üçte birinin ise (yaklaşık 400 sefer) Türk hava taşımacıları tarafından gerçekleştirileceği bilgisini de verdi.

Geçen ilkbaharda Rusya ile Türkiye arasındaki uçak seferleri sadece Türk havayolu şirketleri tarafından yapılırken, sonbahar döneminde Rus-Türk havayolu şirketleri neredeyse eşit sayıda sefer yapmıştı.

Rusya’nın tüm büyük havayolu şirketlerinin Türkiye uçuş programlarına yeniden başladıklarına dikkat çeken kaynaklar, “Geçen yıl (Southwind dahil) önce üç, sonra da dört, bu yıl ise beş Türk havayolu şirketi Rusya'ya uçuş yaparken Türkiye'ye uçan Rus havayolu şirketi sayısı ise 11” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air