MENÜ
İstanbul 13°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
RYANAIR DİREKTÖRÜ İSYAN ETTİ
Havacılık Haberleri
25 Temmuz 2022 Pazartesi 15:59

RYANAIR DİREKTÖRÜ İSYAN ETTİ

Almanya'ya Lufthansa'nın yer hizmetleri çalışanları çarşamba günü greve gitmeye hazırlanırken, Avrupa’da personel azlığı nedeniyle havalimanlarında yaşanan sıkıntılar Ryanair yöneticisini isyan ettirdi

İrlanda merkezli havayolu şirketi Ryanair Finans Direktörü Neil Sorahan, artan yolcu sayısıyla baş edebilmek için yeterli personeli işe almadığı için havaalanı işletmelerini eleştirerek, "Yapacak tek bir işleri var, onu da yapsınlar" mesajını verdi. Sorahan, çok sayıda hükümetin ve havaalanı işletmesinin 'uygun şekilde personel oluşturmamadan sorumlu tutulması gerektiğini' söyledi.

BBC'ye haziran ayının sonuna kadar olan üç ay boyunca 170 milyon euro kar açıklayan Ryanair'in 'olağanüstü' bir yaz geçirdiğini anlatan Sorahan, şirketin karşılaştığı en büyük sorunun tüm Avrupa çapında hava trafik kontrollerinin kesintiye uğraması olduğunu belirtti.

"Hava seyrüsefer hizmeti sağlayıcıları] ve çeşitli hükümetleri bunun için uygun şekilde personel temin etmemekle ilgili sorumlu tutmalısınız" diyen Ryanair'in finans şefi, "Havaalanlarının yapacak tek bir işi var ve o da yeterli sayıda görevli ve güvenlik personeline sahip olduklarından emin olmak, ama işlerini yapmadılar. Havayolu şirketlerinin gönderdiği programları aylar öncesinden almalarına rağmen" diye çıkıştı.

Sorahan "Biz önceden 73 ek uçak için personel yetiştirmeyi başardık. Gelecek yıl planlamalarını daha iyi hale getirmek havaalanlarının görevi" diye ekledi.

Heathrow'dan Edinburgh'a kadar Britanya'daki havalimanlarının çoğunu temsil eden Havaalanı İşletmecileri Birliği'nin (AOA) bir sözcüsü ise, "Britanya'daki yolcuların büyük çoğunluğu artık tatillerini hemen hiç sekteye uğramadan geçiriyor" iddiasında bulundu.

Sözcü, havacılık sektörünün yer hizmetleri personeli de dahil olmak üzere kalan boşlukları doldurmak için birlikte çalışmasının zorunlu olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air