MENÜ
İstanbul 24°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK
Havacılık Haberleri
10 Ağustos 2024 Cumartesi 20:19

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK

Çukurova Havalimanı’nın açılışını yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan Adana Şakirpaşa Havalimanının kapatılıp kapatılmayacağı ile ilgili de konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi:

“Şakirpaşa Havalimanı’nı kapatacağız diyorlar. Böyle bir şey yok. Aydın’da bizim bir eğitim merkezimiz var. Şakirpaşa Havalimanı eğitim merkezi olarak bölgeye hizmet verecek. Kapatma diye bir şey söz konusu değil. Muhalefetin işi gücü hep bu tür yalanları uydurmak. Tutmayacak bu yalanlar. Kargo binası da buraya yapılıyor. Kargo binası da yapıldığı andan itibaren Çukurova gerçekten iç ve dış servislerini yapacak. Bir diğer taraftan da kargo servisi olarak hizmetini verecek. Çukurova artık her yönüyle güçlü bir iç, dış ve kargo olarak hizmetini sürdürecek. Adana ve Mersin dahil tüm bölgeye katkı sunacak eser. Muhalefet bunu bile kötüleyecek bir bahane mutlaka buluyor. Bir kısmı çarpıtma, bir kısmı manipülasyon. Adanalı kardeşlerimizi, Mersinli kardeşlerimizi bize karşı kışkırtarak yapılan yatırımı gölgelemeye çalışıyorlar. Hizmet ve eser düşmanlığı yapan muhalefet olmaz. Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir muhalefet vardır. Havalimanından rahatsızlık duyan muhalefet olabilir mi?

ŞAKİRPAŞA HAVALİMANI KAPATILMAYACAK

Adana Şakirpaşa Havalimanı kapatılmayacak. Şakirpaşa Havaalanı artık eğitim merkezi olarak hizmet verecek. Ticari uçuşlar için Çukurova'yı; eğitim, afetle mücadele ve güvenlikle ilgili çalışmalarda ise Şakirpaşa Havalimanı'nı kullanacağız.

Muhalefetin işi gücü yalan üretmek, tutmayacak bu yalanlarınız. Vatandaşlarımızı provoke ederek neyi amaçlıyorsunuz. Muhalefet hizmeti sahiplenmek yerine havalimanımızı karalamak için kendilerini paralıyorlar.

MUHALEFETE TEPKİ: BUNUN ADI SİYASİ HASETLİK

Bu ülkede dikili tek bir ağacınız yok. Ülkemize çağ atlatacak, bizi bir üst lige yükseltecek projemize laf söylüyorsunuz. Bunun adı siyasi hasetliktir. Maalesef yıllar geçiyor, isimler, yönetimler değişiyor ancak ana muhalefetin hizmete, yatırıma yaklaşımında zerre değişim olmuyor. Şayet ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken halkın parasını Paris’te har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK’ya borç ödemeye, millete hizmet etmeye gelince kasada para yok. Cümbür cemaat Paris’te eğlenceye gelince para bol.”

Erdoğan, Çukurova Havalimanını depremi öne sürerek eleştirmenin tam bir akıl tutulması olduğunu belirterek, “Daha büyük bir havalimanımızın olması depremde yardımı kolaylaştırır mı yoksa zorlaştırır mı. Artık 6 Şubat benzeri bir afette yardımları ulaştırabilecek bir havalimanımız oldu. Devletimizin Çarşamba günü meydana gelen 3 deprem dolayısıyla Kozanlı ve Adanalı kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Muhalefetin Çukurova Uluslararası Havalimanıyla ilgili benzer iddia ve ithamlarla daha öncede karşılaştık. Şehirlerimize kazandırdığımız her bir esere ‘Ne gerek var’ diyerek karşı çıktılar. Avrupa’nın en iyi havalimanı seçilen ‘İstanbul Havalimanı’ndan ‘Marmaray’a kadar hepsine kulp taktılar. Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden bugüne kadar 18 milyon araç geçti. Bunların gereksiz dediği yatırımlar misyonunu fazlasıyla yerine getirdi ve ekonomiye katkı yaptı. Yine aynısı burada da yaşanacak. Muhalefet Çukurova Uluslararası Havalimanı’na dair ön görülerinde yanılacak. Adana ve Mersin’e çok ciddi artılarının olacağını hep beraber göreceğiz” dedi.

Konuşmaların ardından dua edilerek kurdele kesildi ve Erdoğan'a ilk uçuş kartı Bakan Uraloğlu tarafından verilerek Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın resmi açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air