MENÜ
İstanbul 14°
Haber Air
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
pegasus
SLIDE PATLADI BİR KABİN MEMURU YARALANDI
Havacılık Haberleri
12 Haziran 2023 Pazartesi 12:18

SLIDE PATLADI BİR KABİN MEMURU YARALANDI

Amerikan Delta Hava Yolları uçağında slide olarak adlandırılan acil tahliye kaydırağı uçağın içerisinde patladı. Olayda bir kabin memuru yaralandı

New York JFK Havalimanı’ndan Los Angeles Havalimanı’na giden Boeing 767-300 tipi Delta uçağı, slide açılmadan kısa süre önce acil iniş yaptı.

Olay cumartesi günü yaşandı. Delta uçağı, teknik sorunlar nedeniyle Utah'a plansız bir iniş yaptı. Uçak indikten sonra kazayla slide’lardan biri uçağın içinde açıldı.

Bir mürettebat üyesi beklenmedik bir şekilde patlayan hava kaydırağının çarpmasıyla yaralandı. Mürettebat hemen hastaneye kaldırıldı.

Boeing 767-300 tipi uçakta 168 yolcu bulunuyordu. Uçağın pilotu teknik zorluklar nedeniyle Salt Lake City'ye inmeleri gerektiğini anons etti. Kaptan pilot, sıcaklığı kontrol eden yedek sistemde bir arıza olduğunu, bu nedenle iniş yapacaklarını duyurdu. Sabah saat 07.00 gibi havalanan uçaktaki yolcular inişten sonra uçağı boşalttı. Arıza giderildi ve uçak saat 13.00 gibi tekrar kalkışa hazır hale geldi.

Yolcular uçağa tekrar binip gitmeye hazırlanırken, uçağın arka tarafındaki slide yolcular daha kapıdayken yanlışlıkla uçağın içinde açıldı. Kaydırak bir Delta mürettebatına çarptı. Yolculardan biri slide’ın uçağın içinde patladığını söylerken, bir başkası mürettebatın hava kaydırağının kazara açtığını iddia etti.

Kaynaklar, kaydırağın söz konusu mürettebatın kafasına çarptığını ve bir şekilde uçağın ikram ekibi tarafından yanlışlıkla açıldığını söylediler.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Haber Air